FACEBOOK HESABINI KALICI OLARAK SİLME

FACEBOOK HESABINI KALICI OLARAK SİLME

Facebook hesabı silme işlemini detayları ve tüm ayrıntıları ile yazımızda. Facebook dünya üzerinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan çok fazla kullanıcı tarafından beğenilen bir sosyal ağdır. Tüm ülkelerden insanların bir araya geldiği bilinen en büyük sosyal ağ olma özelliği ile diğer sosyal ağlardan ayrılmaktadır. Bu kadar kullanıcının isteklerine yenilerini eklemek için her geçen gün farklı özellikler sunmakta ve tüm ihtiyaçlara cevap vermeye çalışmaktadır. Ancak tüm bunlara rağmen birçok kullanıcı Facebook’da zaman kaybı yaşamasından dolayı Facebook hesaplarını dondurmayı veya silmeyi tercih ediyorlar.

Facebook hesabımı nasıl silebilirim son yıllarda birçok kullanıcının merak ettiği konulardan biri haline geldi. Bazı kaynaklar Facebook hesabının kalıcı olarak silinmediğinden bahsederken bazı kaynaklar ise hesabı dondurmanın da kalıcı olarak silmekle aynı şey olduğundan bahsetmektedir. Lakin Facebook hesabınızın tamamen silinmesi için hesabınızı dondurmanız yetmez. Kalıcı olarak hesabınızın silinmesi ve bir daha geri alınmaması için yapılması gereken tam bu değildir. Hesabınızın dondurulması geçici süre Facebook’ta yer almamak istendiğinde tekrar hesabınızı aktif hale getirerek kullanmaya devam etmeniz demektir. (Facebook Destek)

 Facebook Hesabı Dondurma Nedir?

Facebook hesabı kapatma konusunda öncelikle bilmeniz gereken konular var. Facebook kullanıcılara hesaplarını dondurma imkanı tanırken aynı zamanda hesaplarını kalıcı olarak silme imkanı da tanımaktadır. Hesabınızı dondurarak hesabınızdaki tüm içerikler siz tekrar kullanmaya karar verene kadar bir kenara alınır. Hesabınızda paylaşmış olduğunuz fotoğraflarınız, paylaşımlarınız ve bildirimleriniz asla silinmez. Ancak bu zaman çerçevesi içinde kimse sizi bulamaz ve ulaşamaz. Hesabınızı tekrar açmaya karar verdiğinizde ise dondurma işlemini iptal ederek kaldığınız yerden Facebook hesabınızı kullanmaya devam edersiniz.

Tüm bunların dışında Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek ayrı bir işlemdir. Facebook hesabınız istediğinizde kalıcı olarak silinir ve bir daha geri alınamaz. Eğer Facebook hesabınızı silmeye karar vermeniz halinde ilk önce bilmeniz gereken konu şudur.

Bu Yazımızıda Okuyun:  FACEBOOK HESAP ÇALMA YÖNTEMLERİ

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Sayfa Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Facebook hesabı silme işlemi durumunda tüm hesap bilgileriniz tüm fotoğraflarınız ve tüm paylaşımlarınız bir daha geri alınmayacak şekilde tamamen silinir. Bu sebepten dolayı kendinizden tamamen emin olmadan Facebook hesabınızı silmemenizi öneririz. Eğer tam olarak kararınızı vermiş iseniz hesabınızı tamamen ortadan kaldıracak yollar şunlardır;

  • Facebook sayfasında bulunan sayfanın en sağ köşesinde yer alan aşağı doğru ok ile simgelenen seçeneğe tıklayın.
  • Aşağı ok seçeneğine tıkladıktan sonra ise açılan menüde ayarlar sekmesini seçin.
  • Karşınıza çıkan sayfanın sol tarafında yer alan Facebook bilgilerin seçeneğine tıklayarak ilerleyin.
  • Açılan sayfada farklı seçeneler arasından ene altta bulunan Hesabını ve Bilgilerini Sil seçeneğinin yanında bulunan Gör linkine tıklayın.
  • Son olarak karşınıza çıkacak sayfada sayfanın sağ alt kısmında yer alan Hesabı Sil seçeneğine tıklayarak hesabınızı kalıcı olarak silin.
  • Hesabınızın tamamen silinmesi için hesabınıza 14 gün boyunca kesinlikle giriş yapmamalısınız. Eğer bu süre içinde hesabınıza giriş yapmanız halinde kalıcı olarak hesabınızı silme talebiniz iptal edilecektir.

Facebook sayfanızı 5 Yıldız Değerlendirme ürünümüz ile üst sıralara çıkarın.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Nasıl Kapatılır?

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.

Önceki yazımız FACEBOOK ŞİFREMİ UNUTTUM isimli içeriğimize de göz atmanızı öneriyoruz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir