Instagram Hikaye Gizleme Nedir?

Instagram, son zamanların hızlı çıkış yapan ve sağlam temeller üzerine kurulu bir sosyal medya uygulamasıdır. Gizlilik ve güvenlik ilkesine üst düzeyde önem vermesi, doyum yaşatması bir çok kesim tarafından tercih edilmesine neden olmaktadır. Ve en önemlisi bir çok bilgiyi öğrenmenize ve bunlar arasında seçim yapmanıza olanak sağlıyor. Peki Instagram hikaye gizleme anlaşılır mı? Bunu öğrenmek mümkün mü?

Instagram Hikaye Gizleme Nedir?

Instagram hikayeleri arkadaşlarınız tarafından görüntülenir. Tüm takipçileriniz bunları görebilir. Ancak gizlilik kapsamında, bazı kişilerin görmesini engelleme hakkına sahipsiniz. Buna Instagram hikaye gizleme durumu diyoruz.

Böylece sizin istemediğiniz hiç kimse hikayelerden haberdar olamayacak. Ancak sizin başkalarını gizleyebildiğiniz gibi, başkaları da sizi gizleyebilir. Bunu öğrenmek mümkün mü sorusunun cevabı ise bir ihtimal. Yani doğrudan bir yol olmasa bile, bu konuda bilgi sahibi olma şansınız var.

Instagram Hikaye Ne İşe Yarar?

Instagram hikayesi, son zamanlarda gündeme gelen bir Instagram özelliği. Bu hikayelerin paylaşımlara göre farkı, sadece 24 saat yayında kalması. 24 saat sonunda paylaşım, otomatik olarak yayından kalkar. Ve bu hikayeleri kimlerin görüntülediğini görme imkanına sahipsiniz.

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye gizleme yolunu bildiğinizde, çalışma mantığını anlamanız kolaylaşır. Bu nedenle ilk olarak bu gizlilik ayarının nasıl yapıldığına değineceğiz. Instagram hikayesini bazı kişilerden gizleme adım adım:

  • Instagram hikayesini gizlemek için, ilk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın. Ve sol üst kısımda yer alan hikayeler kısmını açın. Paylaşacağınız resim ya da videoyu seçin. Hemen alt kısmında (sağ bölüm) yer alan üç nokta görüntüsündeki simgeye tıklayın. Bu simgeye tıkladığınızda karşınıza bazı seçenekler çıkacak.
  • Bu seçenekler içinde hikaye ayarları kısmına tıklayın. Burada hikayenize dair bir çok ayar yer almaktadır.
  • Bizim için ise önemli olan ilk bölümde yer alan hikayeyi gizle bölümü. Bu Instagram hikaye gizleme bölümünden istediğiniz isimleri seçerek hikayenizi gizlemeniz mümkün. Bundan sonra o kişiler, yaptığınız hikayeleri hiçbir şekilde göremez.

Instagram hikaye gizleme nasıl yapılır? gösterdik. Bu ayarlar değişkenlik göstermektedir. İstediğiniz zaman değişiklik yapmanız mümkün. Gizlediğiniz bir kişinin, gizliliğini kaldırdığınız zaman hikayelerinizi aynı şekilde görmeye devam edecektir.

Hikayelerini Gizleyen Kişileri Nasıl Öğrenirim?

Yukarıdaki bölümde, Instagram hikaye gizleme ayarlarının mantığından bahsettik. Gördüğünüz gibi bu gizleme isim isim yapılmaktadır. Yani biri sizi gizlemek istediğinizde sizin isminizi yazıp engellemesi gerekiyor.

Bu durumda siz engellenirken, başka kişiler hikayeleri görmeye devam edecek.

Instagram hikaye gizleme nasıl anlaşılır? diye soruyorsanız, gizlenip gizlenmediğini anlamanın en önemli yolu gördüğünüz gibi, ortak arkadaşlar. O kişinin takipçisi olan başka bir arkadaşınız, hikayeleri görürken siz göremiyorsanız demek ki engellendiniz. Buradan anlama ihtimaliniz var. Ancak o kişinin de engellenme durumu olduğu için, kesin bir ifade kullanamıyoruz. Sadece varsayım olarak, öğrenme ihtimalinizin olduğuna değiniyoruz.

Diğer bir yöntem ise fake (sahte) hesap açmak. Sahte hesap açıp o kişiye takip isteği gönderin. Kabul etmesi durumunda, hikayelerini takip etme olanağı bulursunuz. Böylece sizi engelleyip engellemediğini kolay bir şekilde anlarsınız.

Sonuç

Bu yazıda Instagram hikayesini gizleyen kişileri öğrenebilir miyim? sorusuna cevap bulduk. Dolaylı yoldan öğrenme şansınız olduğuna değindik.

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hikaye gizleme nasıl yapılır?

Hikayenizi gizlemek için ”Ayarlar” kısmında ”Hikayeyi gizleyin” seçeneğine tıklayın ve gizlemek istediğiniz kişileri seçin.

Hikayemi gizlediğim kişiye bildirim gider mi?

Hayır, hikayenizi gizlediğinizde o kullanıcılar bunun hakkında bildirim alamaz.

Hikayemi gizlediğim kişi bunu fark edebilir mi?

Eğer ortak arkadaşlarınız ile iletişime geçer ise veya Öne Çıkan hikayeler kısmının kaybolduğunu görür ise hikayeleriniz gizlediğinizi fark etme ihtimali vardır.

Utku Alkan

Yazılar: 11

Merhaba, ben Utku! 6 senedir sosyal medya uzmanlığı yapmaktayım ve sosyal medyayla ilgili tüm yenilik ve gelişmeleri Takipcisatinal.org blog sayfasında sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikaye Gizleme Nedir? Hakkında 1 Adet Ziyaretçi Yorumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

1 Yorum

  1. Edanu
    Edanu

    Oha ya siz valla en son kafayı yedireceksiniz hep kadın aklı bunlar başka bir şey değil he…