Gizli Instagram Hesabındaki Paylaşım Diğer Sosyal Medya Hesaplarında Görünür Mü?

Instagram kullanıcılarının, sosyal medya kullanımını istedikleri şekilde özelleştirmeleri mümkün. Instagram’a varsayılan olarak üye olan hemen her kullanıcının yaptığı paylaşımlarda doğrudan ana sayfa üzerinde paylaşılmakta. En basit haliyle standart kullanım bu kadar basit. Fakat bunun dışında Instagram kullanımını kullanıcılar istedikleri gibi ayarlayabiliyor.

Bu noktada en çok kullanılan ayar ise hesabın gizli konuma getirilmesi. Kullandığınız Instagram hesabını gizli konuma getirdiğinizde sadece onaylı olan kullanıcılar yani arkadaşlarınız profilinizi ve paylaşımlarınızı görebiliyor. Bunun dışında genel olarak profil sayfanıza yabancı biri girdiğinde “bu hesap gizlidir” şeklinde bir uyarı alarak hesabı görüntülemek için takip etmesi gerektiği yönünde mesaj gösteriliyor.

Paylaşımlarının herkes tarafından görülmesini istemeyen kullanıcılar için bu yöntemin oldukça başarılı bir sistem olduğunu ve çok basit işlemlerle yapılabildiğini de belirtelim. Buraya kadar olan kısım hemen hemen her Instagram kullanıcısı tarafından bilinen kısım olarak değerlendirilebilir. Zaten profil ayarlarınızdan istediğiniz an gizli veya görünür hesap ayarlarını yapabiliyorsunuz. Fakat özellikle hesaplarını gizli konuma getiren kullanıcıların bilmesi gereken bazı noktalar var.

Instagram gizli hesap

Instagram Hesabınızla Diğer Sosyal Medya Hesaplarının Bağlantısına Dikkat

Bu noktada kullanıcıların bilmesi gereken en önemli nokta gizli konuma getirilen hesaptan yapılan paylaşımlarında yine görüntülenebileceği. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmanıza neden olan ise Instagram hesabınızla diğer sosyal medya hesaplarınızın bağlantılı olması. Eğer instagram hesabınız ile diğer sosyal medya hesaplarınız bağlantılıysa bu durumda Instagram hesabınızdan yapılan paylaşımlar doğrudan diğer sosyal medya hesaplarında da gönderi olarak paylaşılacaktır. Özellikle Twitter ve Facebook uygulamalarında bu şekilde bağlantı kurulduğunda anlık olarak paylaşımlar yapılabildiğini belirtelim.

İşte bu durum gizli konumda kullandığınız hesabınızda sıkıntı yaşanmasına neden oluyor. Siz hesabınızdan paylaşım yaptığınızda paylaşımınız ana uygulamada sadece takipçileriniz tarafından görüntüleniyor olsa da bağlantılı hesaplarınızda paylaşımlar doğrudan yapılabiliyor. Yani Facebook bağlantısı yapılan bir hesapta kullanıcıların Facebook hesabınıza girerek yapılan paylaşımları görüntüleyebiliyor.

Özellikle bağlantılı hesaplarda yaşanan sorun olarak gösterilen bu sorunun çok fazla bilinmemesi ve çok fazla önemsenmemesi zaman zaman kullanıcılar için ciddi sorunlara da neden olabilmekte. Özellikle paylaşımlarınızın başka kullanıcılar tarafından görüntülenmesini istemiyorsanız bu noktaya da oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Hatta paylaşımlarınızın tamamen gizli hesabınızda kalmasını istiyorsanız ya bunun ayarlarını düzenlemeli ya da doğrudan hesaplarınızın bağlantılarını kesmeniz gerekiyor. Aksi halde belirttiğimiz sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir