Instagram’dan Gönderilen Kaybolan Video Nasıl Tekrar Oynatılır?

Kaybolan Video

Instagram’ın anlık mesajlaşma bölümü olarak değerlendirebileceğimiz Instagram Direct, anlık mesajlaşma özelliklerini değiştirecek güncellemeler aldı. Instagram kullanımını baştan sona değiştiren bu güncellemelerden birisi de Kaybolan Video ve fotoğraf güncellemesi. Instagram Direct bölümünde yapılan güncelleme sonrasında, kullanıcıların birbirlerine kaybolan fotoğraf ve video göndermeleri sağlanmış oldu. Bu sayede kullanıcıların sadece bir anlık, fotoğraf ve videoları paylaşmalarına olanak verildi.

Anlık mesajlaşma uygulamalarından farklı bir yön olmasının yanında, Instagram hikayeler bölümünde kullanılan mantığı sunmuş olan yeni güncellemenin detayları ise bir hayli merak edildi. Öyle ki sonradan açıklanan ekran görüntüsü bildirimleri de bir hayli konuşulmuş ve kullanıcıları tedirgin etmişti. Bunlardan da söz edeceğiz fakat ilk aşamada en çok merak edilen konu hakkında bilgi vereceğiz. Kaybolan Video ve fotoğraf gönderildiğinde, kullanıcıların bu gönderileri nasıl yeniden oynatabileceklerinden bahsedeceğiz.

Kaybolan Video Yeniden Oynatma

Adından da anlaşılacağı gibi Kaybolan Video gönderimlerinde, video mesajı açtıktan sonra kapattığınızda kayboluyor. Çok kısa bir süre içerisinde videonun kaybolduğunu görüyorsunuz. Kaybolan fotoğraf ve videoyu tekrar oynatmak için hızlı olmanız gerekiyor. Mesajı görüntülediğiniz an, yani mesajı açtığınız an video görüntüleniyor.

Kaybolan Video

Mesaj ekranındayken tekrar oynatım yapabilirsiniz. Aldıktan hemen sonra açılmayan kaybolan fotoğraf ve videolar kaybolabilir. Ayrıca daha sonra yeniden mesaja girip, Kaybolan Video gönderilerinizi yeniden görüntülemeniz mümkün değil. Kısacası mesajı aldığınız an görüntüleme yapabilir, mesajı kapatmadan tekrar görüntüleme yapabilir fakat daha sonrasında yeniden görüntüleme yapamazsınız.

Tekrar Oynatma Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Kaybolmadan videoları yeniden oynatıp, görselleri yeniden görüntüleyen kullanıcıların bilmesi gereken önemli noktalarda var. Bu noktalardan ilki gönderinin tekrar oynatılması durumunda karşı tarafa bildirim gönderilmesi. Siz gönderiyi açtığınız zaman, kullanıcıya tekrar oynatım yaptığınıza dair mesaj iletiliyor.

Bunun önüne geçmek isteyen kullanıcılar uygulamadan ayrı olarak ekran görüntüsü almaya çalışıyor. İşte bir dönem çok konuşulan “ekran görüntüsü bildirimi” konusunda burada devreye giriyor. Bu şekilde de ekran görüntüsü aldığınız zaman kullanıcılara bildirim gönderiliyor. Ekran görüntüsü alındığına dair bildirim iletiminin sonradan daha da geliştirildiğini belirtelim. İlk etapta bunu aşmanın yolları da vardı.

Instagram’dan Gönderilen Kaybolan Video Nasıl Tekrar Oynatılır?
Bu yazıyı oylayın

Önceki yazımızda Instagram Çoklu Hesap Açma ve Hesaplar Arasında Geçiş Yapma başlıklı içeriğimiz Instagram Çoklu Hesap, instagram çoklu hesap açma ve instagram hesaplar arası geçiş hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir