Spotify Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Dünyada 400 milyonun üzerinde abonesi bulunan Spotify, en popüler platformlardan biridir. Binlerce müzik ve podcast, uygulama tarafından size sunuluyor. Ancak son dönemlerde üyeliğini iptal etmek isteyenlerin sayısı epey arttı. Biz de bu nedenle Spotify üyelik iptali ile alakalı bilgi vereceğiz. İçeriğimizi okuduğunuzda bilgisayardan mobil cihazlara kadar bu işlemi nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz.

Teknolojik gelişmeler ışığında farklı müzik uygulamaları ortaya çıktı. Bu nedenle insanlar, Spotify yerine daha farklı platformlara yöneliyor. Üyelikten vazgeçilmesinin en büyük nedeni, Spotify üyelik ücreti olarak karşımıza çıkıyor. Ancak farklı nedenlerden dolayı da üyeliğini iptal etmek isteyenler mevcut. Siz de “Spotify üyelik iptali nasıl yapılır?” sorusu için cevapları merak ediyorsanız, içeriğimizde detayları bulabilirsiniz.

Spotify Üyelik İptal Etme Nasıl Yapılır?

Spotify, ücretli ve ücretsiz versiyonlarıyla hizmet vermeyi sürdürüyor. Ancak ücretsiz versiyonu, reklamlı olduğundan bazen can sıkıcıdır. Bunun yanında kullanıcılarına iyi bir deneyim yaşatmak için platform, Premium’u kısa süre ücretsiz olarak sunmakta. Böylece belirli bir zaman içerisinde uygulamayı keşfetme şansına sahipsiniz. Zaman bittiğinde ise ücret ödeyerek devam edebilir veya üyeliğinizi iptal edebilirsiniz.

Spotify Premium üyelik iptali için iki farklı seçenek vardır. Telefon veya bilgisayar üzerinden başvuru gerçekleştirilebilir. Eğer Spotify üyelik için ödeme yaptıysanız, bu işlemlerden sonra paranın ödenip ödenmeyeceğini de merak edebilirsiniz.

Üyeliğinizi sonlandırmanız halinde Spotify üyelik iptali para iadesi yapılmaz. Süresi bitene kadar uygulamayı kullanabilirsiniz. Sonrasında başka bir müzik platformundan ücretsiz veya daha düşük ücret ödeyerek müzik dinlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. “Spotify üyelik iptali telefondan nasıl yapılıyor?” sorusunun cevabı içinse alt başlıklara göz atabilirsiniz.

telefonda spotify üyelik iptal etme

Telefonda Spotify Üyelik İptal Etme

Kullanıcılar, artık bilgisayar yerine telefonuna uygulama indirerek müzik dinliyor ve video izliyor. Hal böyle olunca Spotify uygulaması da kullanıcıların telefonunda yer alıyor. Platform üyeleri, Spotify üyelik iptal etme için telefonlarından işlemi gerçekleştirmek isteyebilir. Aynı zamanda kullandığınız cihazlar doğrultusunda yapmanız gerekenlerin değişebileceğini de bilmelisiniz. Telefondan Spotify üyelik iptali, iPhone ve Android işletim sistemine göre değişir.

Android Cihazlarda Spotify Üyelik İptali

Android işletim sistemine sahip bir telefondan Spotify üyelik iptali yapmak oldukça kolaydır. Cihazınızda bulunan Chrome tarayıcısı üzerinden Spotify resmi adresine giriş yapın ve ardından;

  • Kullanıcı adı ve şifrenizle hesabınıza ulaşın,
  • Karşınıza çıkan ekranın sağ üst bölümünden hesap kısmına gidin,
  • Plan değiştir sekmesine dokunun.

“Plan Değiştir” sekmesine girdikten sonra hesabınızı iptal edebileceğiniz alanı göreceksiniz. Burayı işaretleyip onayladıktan sonra Spotify üyelik iptali gerçekleşir. Üyelik sonlandırma işleminin ardından hesap bilgileri bölümünden son durumu kontrol edebilirsiniz.

Apple Cihazlarda Spotify Üyelik İptali

Apple cihazınızda Spotify kullanıyorsanız, üyelik iptali için tıpkı Android cihazlarda olduğu gibi çeşitli adımları takip etmeniz gerekiyor. Ancak bu noktada herhangi bir tarayıcı kullanmaya ihtiyacınız yoktur. Apple cihazınızla Spotify üyelik iptali işlemini hemen gerçekleştirebilirsiniz.

Spotify üyelik silme talebiniz için Apple marka aygıtlarınızla aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Cihazın “Ayarlar” kısmına giriş yapın.
  • Burada karşınıza bir pencere çıkacaktır.
  • Pencerenin üst kısmında “Apple Kimliği” yazan kısma gidin.
  • “Abonelikler” sekmesine tıklayın.
  • Göreceğiniz sayfa üzerinde uygulamalarınızı görebileceksiniz.

Son adımda Spotify uygulamasını bulmanız gerekiyor. Spotify ücretsiz üyelik iptali yapmak için “Aboneliği İptal Et” butonuna tıklayın. Bu adımlar tamamlanınca aboneliğiniz kolaylıkla sonlanacaktır.

spotify üyelik iptal

Bilgisayardan Spotify Üyelik İptali

Spotify uygulaması, bilgisayardan çok sık kullanılan bir platform haline geldi. Siz de telefon yerine bilgisayarınızı kullanarak işlem yapmak istiyorsanız, yine zorlanmadan Spotify üyelik iptali yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle sürekli olarak kullandığınız tarayıcıya giriş yapın ve ardından Spotify resmî web sitesini açın. Bu noktada parolanızı ve kullanıcı adınızı kullanarak hesabınıza girmeniz gerekiyor.

Sisteme erişim sağladıktan sonra sağ üst kısımda profilinizi görebilirsiniz. Bu aşamada öncelikle “Hesap” kısmına giriş yapmalısınız. Ardından “Plan Değiştir” sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan Spotify üyelik iptali ile alakalı formu işaretleyin. Onayladıktan sonra artık platformun üyesi olmayacaksınız.

Spotify Üyeliği İptal Edilince Ne Olur?

Çeşitli nedenlerden dolayı Spotify üyelik iptali işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür. Başvuru yapmanız halinde öncelikle belirli dezavantajlar karşınıza çıkar. Örneğin, Spotify’ı kullanmaya devam ederseniz, reklamsız müzik dinleme imkânınız ortadan kalkar. Bu durum, yaşamak istediğiniz keyfinize zarar verebilir. Ancak tekrar spotify yıllık üyelik aldığınız takdirde reklamsız biçimde uygulamayı kullanmaya devam etme şansına da sahipsiniz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?
Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?

Spotify, müzikseverlerin en sevdiği müzikleri dinlemek, çalma listeleri oluşturmak ve yeni müzikler keşfetmek için popüler bir müzik yayın platformudu...

Instagram Çevrim içi Kapatma Nasıl Yapılır?
Instagram Çevrim içi Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram çevrim içi kapatma özelliğinin nasıl yapıldığı, bazı kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Popüler sosyal medya uygulamalarından biri ...

Spotify üyelik iptali yaptıktan sonra mail hesabınıza bir fatura gönderilir. Normal koşullarda üyelik süresi bitene kadar uygulamayı kullanabilirsiniz. Ancak üyelik iptali gerçekleştirdikten sonra kullanım zamanınız dolduysa uygulamayı ücretli sürümlerin bulunduğu özelliklerle kullanamazsınız. Çevrim dışı müzik dinleyemez veya gün içinde 6 şarkıdan fazla hakkınız bulunmaz.

Üyelik işlemlerinde olduğu gibi Spotify hakkında tüm merak ettiklerinize takipcisatinal.org sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda uygulama için ihtiyaç duyduğunuz özellikleri, uygun fiyat tarifeli paketlerimiz aracılığıyla alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Spotify takipçi sayınızı arttımak istiyorsanız Spotify takipçi satın al hizmetimize göz atın!

https://www.youtube.com/watch?v=IEOSE174Fdk

Sıkça Sorulan Sorular

Spotify Premium Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Telefon ve bilgisayardan Spotify üyeliğinizi iptal etmeniz mümkündür. Ancak telefondan iOS veya Android işletim sistemine göre farklı yollarla işlem yapılır.

Spotify Premium İptal Ettikten Sonra Ücret Kesilir Mi?

Premium hesabını iptal ettikten sonra herhangi bir ücret kesintisi olmaz. İptal işleminden sonra üyelik süreniz bitene kadar uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Spotify 3 Ay Ücretsiz Kullandıktan Sonra İptal Edilir Mi?

Evet, 3 ay boyunca ücretsiz biçimde Spotify Premium kullandıktan sonra iptal etme şansınız vardır. Ayrıca ilerleyen zamanda normal Spotify hesabı kullanmaya devam ederseniz, çeşitli haklardan mahrum kalırsınız. Aynı zamanda platform üzerinde reklamsız biçimde müzik dinleme hakkından faydalanmanız üyeliksiz mümkün değildir.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Üyelik İptali Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.