Instagram Çevrim içi Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram çevrim içi kapatma özelliğinin nasıl yapıldığı, bazı kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, birçok özelliği bünyesinde barındırarak geniş bir hizmet sunar. Çevrim içi kapatma veya açma seçenekleri, kullanıcılarına sunduğu hizmetlerden bazılarıdır. Bu seçenekler sayesinde kullanıcılar, aktifliğinin başkaları tarafından anlaşılmasını engeller. 

https://www.youtube.com/watch?v=mRbtQqyxGhs

Sosyal medya üyeleri, bazı bilgilerinin gizli kalmasını isteyebilir. Çevrim içi olmak da çoğu kullanıcının gizli tutulmasını tercih ettiği bilgilerdendir. Bazı sosyal medya kullanıcıları uygulamayı kullanırken aktif olduğunu, mesajlaştığı veya takipleştiği kişilerin bilmesini istemez. Bu durumlarda Instagram çevrim içi kapatma özelliği devreye girer. İçeriğimizde, konuyla ilgili bilmek isteyeceğiniz tüm detaylar yer alıyor.

Instagram Hareket Durumu Nedir?

Öncelikle “Instagram hareket durumu nedir?” sorusuna yanıt vererek başlayalım. Hareket durumu, sosyal medya uygulamasında aktif olduğunuzu gösteren bir simgedir. Profil fotoğrafınızın yanında yer alan ikon, o an Instagram hesabınızın açık olduğunu, diğer üyelere gösterir. Facebook’ta görmeye alışkın olduğumuz bu özellik, diğer sosyal medya hesaplarında da karşımıza çıkıyor. Peki, Instagram hareket durumu kapatma mümkün mü?

Dilerseniz “Ayarlar” sekmesine girerek bu özelliği engelleme şansına sahipsiniz. Gelin, nasıl yapacağınızı daha yakından inceleyelim.

Instagram Çevrim İçi Özelliği Nedir?

Instagram çevrim içi kapatma seçeneği, mesajlaşmanın özelliklerinden biridir. Kullanıcılar mesaj attığı kişilerin çevrim içi olduğunu anladığında anında cevap vereceğini ve daha hızlı sohbet edeceğini düşünür. Ancak bazen karşı taraf sohbet etmek istemez. Kullanıcı müsait olmayabilir ya da konuşmak için doğru bir zamanı bekler. Bu durumlarda karşı tarafın mesajlarına erken cevap verilmez. Karşı taraf mesaj attığı kişinin çevrim içi olduğu halde cevap vermemesine bozulabilir. Bu durumlarda çevrim içi özelliğini kapatmak iyi bir tercihtir. 

Instagram Çevrim İçi Nasıl Kapatılır?

çevrim içi olma özelliği ile uygulamada aktif olup olunmadığı diğer kişiler tarafından görülür. Instagram çevrim içi gizleme ile kullanıcılar en son ne zaman aktif olduğunu, mesajlaştığı ve takipleştiği kişilerin görmelerini engellemek için kullanılır. Instagram çevrim içi kapatma özelliğini uygularken Android ve IOS telefonlarda bazı farklılıklar görünüyor olsa da benzer adımlarla işlem tamamlanır. Bu adımlar şunlardır;

  • Öncelikle Instagram uygulaması açılarak hesaba giriş yapılır.
  • Kişisel profile tıkladıktan sonra sağ üst köşede üç çizgiye dokunulur.
  • Üç çizgiye tıklandıktan sonra “ayarlar” bölmesinden ”Mesajlar ve hikaye yanıtlar” menüsüne girilir.
  • “Hareket durumu” yazan yere dokunulur.
  • “Hareket durumu kapat”ı seçtiğinizde işleminiz tamamlanacaktır.

Instagram hareket durumu gizleme adımlarını bu şekilde gerçekleştirerek diğer kişilerin aktif olduğunuzu görmesini engelleyebilirsiniz.

instagram çevrimiçi kapatma nasıl yapılır

Instagram Çevrim İçi Kapatma Neden Yapılır?

Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu çevrim içi kapatma özelliği sohbet edilen kişilerin aktifliklerinin anlaşılmaması için tercih edilir. Bazı sosyal medya kullanıcıları, profilini gizli kullanmak ister. Instagram çevrim içi kapatma özelliği de gizli kalmasını istediği bilgilerden biridir.

Kullanıcılar sohbet ettiği kişilerden gelen mesajlara anında cevap vermeyebilir veya o an konuşmak istemeyebilir. Mesaj atan kişilerin bu durumu bilmemesi için çevrim içi özelliğini kapatmak, kimseye açıklama yapmama imkanı tanır. Kullanıcıların çoğu bu özelliği severek kullanır.

Instagram Çevrim İçi Kapatıldığı Zaman Ne Olur?

Instagram çevrim içi kapatma seçeneği ile birlikte kullanıcının aktif olduğu başkaları tarafından görülmez. Ancak bu özellik kapatıldığında karşı tarafın da çevrim içi olup olmadığı bilinmez. Sohbet edilen kişilerin uygulamaya ne zaman girdiği anlaşılmaz. Bu durum iyi gözüküyor olsa da bazen karşı tarafın aktifliği merak edilir. Instagram çevrim içi kapalı olanları görme özelliği de bulunmadığı için hesap tamamen gizli kalır.

Instagram Çevrim İçi Özelliği Nasıl Açılır?

Instagram çevrim içi kapatma özelliğiyle birlikte nasıl geri açıldığı da merak edilen konular arasındadır. Diğer kullanıcıların ne zaman aktif olduğunu görmek isteyenler, çevrim içi özelliğini tekrardan hesap ayarlarından açabilir. Bu özelliği kapatmak gibi açmanın da bazı adımları vardır. Android ve IOS kullanıcılarının kolaylıkla yapabileceği çevrim içi açma özelliği, belirli adımlar takip edilerek gerçekleştirilir. Bu adımlar şu şekilde sıralanır:

  • Instagram uygulaması açılır ve kişisel profile girilir.
  • Sağ üst köşede bulunan üç çizgiden “Ayarlar” bölmesine tıklanır.
  • “Gizlilik” menüsünden “Hareket Durumu”na dokunulur.
  • “Hareket Durumu Aç” seçeneği ile işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bu adımlar yerine getirildiğinde kolay bir şekilde Instagram çevrim içi özelliği açılır, diğer kullanıcıların aktifliği de görülebilir. 

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Instagram Kullanıcı Bulunamadı Nedir? 

Instagram Son Görülme Nedir?

Instagramın özelliklerinden biri olan son görülme, mesajlaşılan veya takipleşilen kişilerin, ne zaman uygulamaya girdiğini gösterir. Instagram çevrim içi kapatma gibi son görülme özelliği de gizlenebilir. Bu sayede takipleşilen kişiler mesaj attığında cevap verilmese bile nedeni sorgulanmaz. Son görülmenin başkaları tarafından bilinmesini istenmiyorsa bazı adımları uygulayarak özellik kapatılır. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?
Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?

Spotify, müzikseverlerin en sevdiği müzikleri dinlemek, çalma listeleri oluşturmak ve yeni müzikler keşfetmek için popüler bir müzik yayın platformudu...

TikTok Nasıl Para Kazanılır?
TikTok Nasıl Para Kazanılır?

TikTok, dünya genelinde kullanıcı sayısı en fazla olan sosyal medya kanalları arasında yer almaktadır. Bu mecranın birçok içerik üreticisi tarafından ...

“Ayarlar” bölümünde bulunan “Gizlilik” menüsünden “Hareket Durumu”na dokunulduğunda, “Kapat” seçeneğiyle son görülmeyi kapatmanız mümkündür. Son görülme kapatıldığında diğer kullanıcılara gizlenildiği gibi karşı tarafın da ne zaman uygulamaya girildiği görülmez. Eğer son görülmenin açık olması ve herkesle paylaşılması kullanıcıyı rahatsız etmiyorsa bu adımların uygulanmasına gerek kalmaz.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır? 

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Yeşil Işık Nasıl Kapatılır?

Kullanıcının sohbet kutusunda aktif olduğunu gösteren yeşil ışığı kapatmak için “ayarlar” bölümüne gidilir. Daha sonra “hareket durumu” menüsüne dokunulur. “Hareket durumunu göster” seçeneğini işaretleyerek yeşil ışık kapatılır.

Instagram’da Aktiflik Nasıl Kapatılır?

Instagram profilinde sağ üstte bulunan üç çizgiye tıklanır. Ayarlarda bulunan gizlilik menüsüne dokunduktan sonra hareket durumunu göster alanından kapatarak hesabın aktifliği gizlenir. 

Instagram’da Karşı Tarafın Çevrim İçi Olduğunu Nasıl Görebilirim?

Mesajlaşılan ya da takip edilen kişilerin ana sayfalarında bulunan profil fotoğrafının yanında aktiflik ibaresi bulunur. Bu sayede karşı tarafın en son ne zaman çevrim içi olduğu görülür.

Instagram Çevrim İçi Görünür mü?

Instagram kullanıcılarının aktif olduğunu görebilmek için yeşil ışık adı verilen bir özellik bulunur. Yeşil nokta özelliğini açarak çevrim içi olduğu görünür.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Çevrim içi Kapatma Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.