Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Sosyal medyanın her geçen gün popülerlik kazanmasıyla birlikte özellikle Instagram, internette en sık vakit geçirilen platform haline gelmiştir. Instagram hesabı oluşturma oranları her ne kadar fazla olsa da, pek çok sebebe bağlı olarak hesabını kapatmak isteyen kişiler de oldukça yoğundur. Peki, Instagram hesabı kapatma işlemi nasıl gerçekleşir?

Bunun için hem masaüstü hem de mobil uygulama olmak üzere iki yol mevcuttur. Instagram hesabını kapatma işlemi aynı zamanda hem kalıcı hem geçici bir şekilde yapılabilir. Geçici kapatma işlemi genellikle “hesap dondurma” olarak da bilinmektedir.

Masaüstü ile Instagram Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Masaüstü bilgisayarınızı kullanarak Instagram geçici kapatma işlemini istiyorsanız, öncelikle Instagram’a web sitesi üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir.

  • instagram.com adresine girin.
  • Hesabınıza giriş yapmadıysanız, giriş yapın.
  • Ekranda göreceğiniz profil butonuna basın ve çıkan sekmelerden “Profili düzenle” seçeneğini seçin.
  • Açılan sayfada en alta inin ve “Hesabımı geçici olarak dondur” butonuna basın.
  • Ekrana çıkacak olan “Hesabını neden donduruyorsun?” sorusuna menüden cevap verin ve şifrenizi tekrar girin.
  • Ekrana tekrar çıkacak yazıda “Hesabı geçici olarak dondur” butonuna basın ve onay için “Evet” seçeneğini kullanın.
  • İşte, Instagram hesabı geçici olarak kapatma ya da diğer adıyla dondurmak bu kadar kolay. Instagram hesap kapatma işlemini kalıcı olarak gerçekleştirmek istiyorsanız atmanız gereken birkaç adım bulunmaktadır. İlk adım, Instagram kapatma linki yolu ile hesabı silme ekranına gelmek.
  • Ulaşmış olduğunuz hesabı kapatma Instagram sayfasına giriş yapmadıysanız, giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Hesabı sil butonuna bastığınızda “… adlı hesabı neden silmek istiyorsun?” sorusuna, açılan menüden cevap verin.
  • Şifrenizi girin.
  • Ekrana tekrar çıkacak olan sekmede “… adlı kişiyi sil.” butonuna basın.

Instagram hesabınızı bilgisayar üzerinden bu şekilde silebilirsiniz. Ayrıca Instagram hesap kapatma linki kullanmadan, direkt olarak Hesaplar Merkezi’ni kullanarak da hesabınızı silmeniz mümkündür.

  • Profilinizdeki “Diğer” kısmından “Ayarlar” seçeneğini seçin.
  • “Hesaplar merkezi” kısmından “Kişisel detaylar” seçeneğini seçin.
  • “Hesap sahipliği ve kontrolü” sekmesinden “Dondurma veya silme” seçeneğini kullanın.

Silmek istediğiniz hesabınızı seçin ve devam diyerek aynı işlemleri tamamlayın. Kalıcı olarak sileceğiniz hesapları ne yazık ki geri alamayacağınızı lütfen unutmayın.

masaüstü instagram kapatma

Mobil Uygulama ile Instagram Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

Mobil uygulamanız üzerinden Instagram hesabınızı kalıcı kapatmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey uygulama üzerinden görebileceğiniz sağ alttaki profil resminize dokunmak.

  • Sağ üstte seçenekler simgesini göreceksiniz. Simgeye basarak “Ayarlar ve gizlilik” sayfasına gidin.
  • “Hesaplar Merkezi’nde daha fazlasını gör” seçeneğine ve daha sonrasında ise “Kişisel Detaylar” kısmına basın.
  • Karşınıza çıkacak olan “Hesap sahipliği ve kontrolü” bölümüne bastıktan sonra “Dondurma veya silme” seçeneğine dokunun ve kalıcı olarak silmek istediğiniz hesabı seçin.
  • “Hesabı sil” diyerek seçmiş olduğunuz hesabı tamamen silmeden önce şifrenizi girin.

Söz konusu hesaplar merkezi kısmından Instagram hesabı kalıcı kapatma işlemi zaman zaman problemli olabiliyor. Bu nedenle bu işlem sırasında sorun yaşarsanız Instagram kapatma linki yolu ile kesin bir işlem sonucu elde edebilirsiniz.

mobil instagram kapatma

Instagram Hesap Silme İşleminden Önce Bilmeniz Gerekenler

Instagram hesap silme işlemi konusunda oldukça dikkatli olmalısınız. Çünkü bu yapacağınız işlem geri alınamaz şekilde olacaktır. Bu nedenle sileceğiniz hesabı gerçekten silmek istediğinize emin olmalısınız.

Instagram hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde hesabınızda bulunan bütün fotoğraflar, videolar, sizi takip eden ve sizin takip etmiş olduğunuz herkes hesaptan silinecektir. Bu nedenle hesap silme işleminden önce, hesabınızda bulunan paylaşımları ve kişileri yedeklemeniz önerilmektedir.

Hesabınızı yedeklemeden sildiyseniz ve pişman olduysanız, hesabı sildiğiniz günden sonraki 30 gün içerisinde hesaba tekrar giriş yaparak, Instagram profilinizi tekrar aktif hale getirmeniz mümkündür. Ancak 30 günü geçtiği takdirde hesabınızı geri getirmek istiyorsanız, bu ne yazık ki mümkün değildir. Buna bağlı olarak hesabınızdaki fotoğraf ve videoları kaydetmek isteyebilir, yeniden Instagram açmak isterseniz takipçilerinizin ve takip ettiğiniz kişilerin ekran resmini almak isteyebilirsiniz. Böylece Instagram kapatma işleminden sonra pişman olursanız hiçbir verinizi kaybetmezsiniz.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Instagram Takip Etme Engeli Nasıl Kaldırılır? 

Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Instagram hesabının hem mobil hem de bilgisayar üzerinden nasıl kapatıldığından bahsettik. Ancak iki yöntemde de şifrenin kesinlikle biliniyor olması ve hesabı kullanan birinci kişi olarak sizin kapatmanız gerekmektedir. Buna ek olarak isterseniz geçici isterseniz kalıcı bir şekilde Instagram hesap kapatma işlemini seçebilirsiniz.

Instagram hesap kapatma konusunda başka seçenekler de bulunmaktadır. Örneğin, hesabınız çalındıysa veya şifrenizi unuttuysanız, hesabınızı kapatmanız mümkündür. Çalınan Instagram hesabı kapatma işlemi için Instagram’a mail atarak durumu açıklayabilir veya çalınan Instagram hesabını şikâyet ederek ve ettirerek kapatabilirsiniz. Bu işlem şifresini unuttuğunuz ve artık kullanmadığınız eski Instagram hesabı kapatma işlemleri için de kullanılabilir. Ancak şikâyet ederek Instagram hesabı kapatma işleminin, maile göre çok daha yavaş olabileceğini de hatırlatmak isteriz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?
Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Günümüzde Instagram, kullanıcılarına fotoğraf ve video paylaşma olanağı sağlayan son derece popüler bir sosyal medya platformudur. Fakat bazen, bu gen...

Instagram Dil Ayarları Nasıl Değiştirilir?
Instagram Dil Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Instagram, dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcısı olan popüler bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılarının çeşitliliğini yansıtan Instagram, ...

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Instagram Hikaye Gizleme Nedir? 

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Instagram hesabı kapatmak için Instagram hesap kapatma linki kullanabilir, Hesaplar Merkezi’ndeki adımları izleyebilir, Instagram’a mail atabilir veya hesabınızı şikâyet ettirerek kapattırabilirsiniz.

Instagram Hesabını Geçici Olarak Nasıl Kapatırsın?

Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmak istiyorsanız profili düzenle kısmındaki “hesabımı geçici olarak dondur” seçeneğini kullanmalısınız.

Instagram Hesabı Geçici Kapatma Süresi Ne Kadar?

Instagram hesabı geçici kapatma süresi, onayladığınız andan itibaren minimum 24 saattir. Bu 24 saat içerisinde hesabınızı aktif hale getiremezsiniz. Daha sonra dilediğiniz zaman giriş yaparak hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Ancak tekrar dondurmak isterseniz 7 gün beklemeniz gerekmektedir.

Instagram Hesabını Kapatınca Takipçiler Gidiyor mu?

Evet, Instagram’ı kalıcı olarak kapatmayı tercih ederseniz bütün takipçileriniz gidecektir. Ancak geçici olarak kapatırsanız, hesabı tekrar aktif ettiğinizde takipçileriniz geri gelecektir.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.