Instagram Ortak Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Ağustos ayının son haftasından bu yana beklenen yeni özellik, Instagram Ortak Canlı Yayın sistemi sonunda herkes için yayına girdi. Instagram’ın bugün yayınlamış olduğu güncelleme sonrasında yeni özelliğin kullanıma açıldığı açıklaması geldi ve yeni özellik için tüm detayların paylaşıldığını gördük. Daha başarılı bir canlı yayın sistemine geçiş yapıldığını gösteren yeni canlı yayın döneminin getirdiği artılar ise kısa süre içerisinde ortaya çıkacak gibi duruyor. Instagram’ın bu adımlar beraber aktifliğini ve genel kullanım oranlarını bir hayli arttıracağına ise kesin gözü ile bakılıyor. Yeni özelliğin ne gibi ayrıcalıkları olduğu ve nasıl kullanılacağına geçelim.

Instagram Ortak Canlı Yayın Gereklilikleri Nelerdir?

Canlı yayının nasıl yapılacağına geçmeden önce, yeni canlı yayın hakkında bazı püf noktala verelim.

  • İlk bilmeniz gereken kısım yeni canlı yayın sisteminin de hikayeler bölümünden devam edeceği.
  • Bilinmesi gereken bir başka detay ise canlı yayının izlenmesi gerektiği. Birini canlı yayına davet edip, beraber canlı yayın yapmak için o kullanıcının mutlaka sizin canlı yayınınızı izliyor olması gerekiyor.
  • Daveti sizi izleyen kullanıcılara gönderebiliyorsunuz ve davet kabul gördüğü anda canlı yayın başlıyor.
  • Yeni özelliği kullanabilmek için mutlaka Instagram 20 sürümü güncellemesini almış olmanız gerekiyor. Şimdi geçelim yeni sistemle beraber canlı yayının nasıl yapılacağı konusuna.

Instagram Ortak Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Instagram Ortak Canlı Yayın sisteminde, dışarıdan baktığımız zaman çok önemli bir değişiklik görüyoruz. Aynı yayın üzerinde iki farklı kullanıcıyı bir araya getirmek ve tüm senkron sorunlarını çözmek kolay değil. Fakat buna rağmen sistemin ana hatlarıyla aynı doğrultu üzerinde ilerlediğini de unutmamak gerekiyor. Yani aslında değişiklik mevcut canlı yayın sistemine geliyor ve yine bu bölüm üzerinden kullanılıyor. Yeni sistemi kullanmak için yapılacaklar şöyle;

  • Instagram Uygulamanızı Açın: Instagram ortak canlı yayın yapmanın ilk adımı, Instagram uygulamanızı açmaktır.

  • Canlı Yayını Başlatın: Instagram Hikayeler ekranına gidin ve ekranın altında bulunan “Canlı” seçeneğini seçin. Canlı yayını başlatmak için “Canlı Yayını Başlat” butonuna dokunun.

  • Ortak Canlı Yayını Başlatın: Canlı yayınınız başladıktan sonra, ekranın altında bulunan “Ortakla” simgesine dokunun. Ardından, canlı yayına eklemek istediğiniz kullanıcıyı seçin. Kullanıcıyı seçtikten sonra, “Canlı Yayına Ekle” butonuna dokunun.

  • Ortak Canlı Yayını Sonlandırın: Instagram ortak canlı yayınınızı sonlandırmak istediğinizde, “X” simgesine dokunun ve “Canlı Yayını Sonlandır” seçeneğini seçin.

Instagram Ortak Canlı Yayın özelliği uzun süre önce duyurulan bir özellik olmuştu. Geçtiğimiz aylarda ilk kez duyurulan özellik sayesinde, Instagram kullanıcılarının arkadaşlarıyla beraber canlı yayın yapabilecekleri açıklanmıştı. Tıpkı tek ekran üzerinde oynanan çoklu oyunlarda olduğu gibi ekranın ikiye bölünmesiyle beraber kullanılacağı açıklanan yeni özelliğin, deneme aşamasında olması ise eleştirilen nokta olmuştu.

Fakat Instagram bu kez elini çabuk tuttu ve denemeleri çok kısa süre içerisinde tamamladı. Kısa süre önce yeni canlı yayın sistemi kullanıma girdi. Bugün yapılan açıklama sonrasında ise Instagram Ortak Canlı Yayın sistemi için yepyeni bir özellik daha ortaya çıktı. Üstelik daha önce açıklanan canlı yayının nasıl yapılacağı bilgilerinden farklı olarak bu kez, canlı yayına katılma isteğinin nasıl yapılacağı da açıklandı.

instagram ortak canlı yayın

Instagram Ortak Canlı Yayın Katılma İsteği Gönderme

Kısa süre önce duyurulan ve kullanıma giren yeni özelliğin nasıl detaylara sahip olduğunu biliyoruz. Instagram Ortak Canlı Yayın sistemiyle beraber kullanıcıların aynı ekran üzerinde, aynı anda canlı yayın yapmaları mümkün kılınıyor. Fakat burada iki ihtimal karşımıza çıkıyor. Şimdiye kadar canlı yayını yapan kullanıcının, arkadaşlarını davet edebileceğini görmüştük.

Özelliğin yayınlanmasının ardından ise canlı yayını yapan değil, canlı yayını izleyen kullanıcıların da video katılmaya isteği gönderebileceği ortaya çıktı. Hatta Instagram Ortak Canlı Yayın sisteminde video katılma isteğinin nasıl gönderileceğini anlatan yardım sayfaları da oluşturulduğunu gördük. Peki, bu işlem nasıl yapılıyor? Canlı yayını izlerken ortak canlı yayına katılma isteği nasıl gönderilir?

  • Canlı yayını izlerken, bu ekrandan “istek gönder” butonunun gözüktüğünü göreceksiniz. İstek gönder kısmına tıkladıktan sonra, bir sonraki aşamaya geçilecek.
  • Burada tüm yetki canlı yayını yapan kullanıcı da oluyor.
  • Eğer canlı yayını yapan kullanıcı isteğinizi kabul edecek olursa, isteğin kabul edildiğini gösteren bir bildirim alıyorsunuz ve hazırlanmanız isteniyor. Ardından canlı yayına katılıyorsunuz.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Instagram Yayın Kanalları Nedir?

Instagram Ortak Canlı Yayın Özelliğinin Avantajları

Instagram ortak canlı yayın özelliği, kullanıcılara bir dizi avantaj sunar:

Daha Büyük Kitleye Ulaşım: Instagram ortak canlı yayın, her iki yayıncının takipçi kitlesine ulaşma fırsatı sunar. Bu, içeriğinizin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?
Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Günümüzde Instagram, kullanıcılarına fotoğraf ve video paylaşma olanağı sağlayan son derece popüler bir sosyal medya platformudur. Fakat bazen, bu gen...

Instagram Dil Ayarları Nasıl Değiştirilir?
Instagram Dil Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Instagram, dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcısı olan popüler bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılarının çeşitliliğini yansıtan Instagram, ...

Sosyal Etkileşim: Instagram ortak canlı yayın, kullanıcıların etkileşimlerini artırır. Takipçiler, canlı yayını izlerken soru sorabilir, yorum yapabilir ve yayınla etkileşime girebilir.

Yeni Takipçiler Kazanma: Instagram ortak canlı yayın, yeni takipçiler kazanma fırsatı sunar. Diğer kullanıcının takipçileri sizin profilinizi keşfedebilir ve sizin de takipçiniz olabilir.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Instagram Video Görüntüleme Sayısı Sorunu Nedir? 

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram ortak canlı yayın kaç kişiyle yapılabilir?

Instagram ortak canlı yayın, bir seferde iki kullanıcı ile yapılabilir.

Instagram ortak canlı yayında diğer kullanıcıyı nasıl çıkarabilirim?

Instagram ortak canlı yayında diğer kullanıcıyı çıkarmak için, ekranın altındaki “X” simgesine dokunun ve “Canlı Yayından Çıkar” seçeneğini seçin.

Instagram ortak canlı yayın özelliği herkes tarafından kullanılabilir mi?

Evet, Instagram ortak canlı yayın özelliği tüm Instagram kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Ortak Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.