Instagram Yayın Kanalları Nedir?

Geçtiğimiz aylarda Mark Zuckerberg, “yayın kanalları” olarak adlandırılan yeni bir özelliği Instagram hikayesi aracılığıyla takipçilerine tanıttı. İçerik üreticilerinin ve markaların, takipçileriyle daha anlık iletişime geçmesini sağlayacak olan yayın kanalları, henüz çok az sayıda profilin kullanımına açık. Instagram yayın kanalları şimdilik yalnızca ABD’deki bazı içerik üreticilerinin kullanabildiği bir özellik, çok geçmeden biz de sıklıkla göreceğiz. Peki yayın kanalları tam olarak nedir, ve ne işe yarar?

Mesaj Kutusunda Yeni Bir Özellik

Yayın kanalları, Instagram’ın mesaj kutusu kısmında yer alıyor. İçerik üreticilerinin ve markaların takipçileriyle iletişime geçmesi için yepyeni bir aracı olarak görülen kanallar, aslında Telegram uygulamasına oldukça benziyor. Bu özellik sayesinde içerik üreticileri, takipçilerine mesaj kutusunda direkt ulaşabiliyor. Bu paylaşımların yazı veya görsel şeklinde olması mümkün. Kanalınıza abone olan takipçiler, mesaj kutularında sizin duyurularınızı görebiliyorlar. Fakat hem sıradan bir mesajlaşmadan, hem de Telegram’dan ayrılan şöyle bir özelliği var yayın kanallarının: takipçileriniz size dönüşü ancak reaksiyonlarla mümkün oluyor. Mesaj kutularında bir içerik üreticisinin mesajıyla karşılaşan Instagram kullanıcıları, sohbete karşılık vermiyor. Yayın kanalları,onlarca veya yüzlerce direkt mesaja dönme zorunluluğunu hissetmeden, bütün abonelerinize anlık gelişmelerden haber vermenizi sağlıyor.

Instagram CEO’su Adam Mosseri’nin açıklamasına göre bu özelliğin çıkış noktası, insanların DM’lerde fotoğraf ve video paylaşımının, hikaye veya akışta olanlara göre çok daha fazla oranda olmasıymış. Yayınkanalları, Instagram’ın hızlı iletişim sağlama konusundaki hedeflerine bir adım daha yaklaşmasını sağlıyor.

Yayın Kanalları ve Pazarlama

Instagram, yayın kanallarının yeni bir mesajlaşma uygulaması olmadığının üzerinde duruyor. Daha çok bir haberleşme ve duyuru aracı olarak oluşturulan yayın kanalları, markalar için kullanışlı bir özellik olacak. Özellikle Instagram hikayelerini kullananlar için, yayın kanalları markanın hızlı bir şekilde takipçileri ile iletişim kurmasını sağlayarak önemli bir avantaj yaratıyor. CEO Mosseri’nin de dediği gibi DM’lerdeki fotoğraf paylaşımı, hikayelerdeki fotoğraf paylaşımından daha fazla. Üstelik mesaj kutusunda yer alan bir özellik olmasından dolayı, yayın kanallarının her mesaj için abonelere bildirim göndermesi de bir artı.

instagram yayın kanalları

Yayın Kanallarına Nasıl Abone Olurum?

Yayın kanallarının şimdilik sınırlı sayıda ABD’li içerik üreticisinin kullanımına açık olduğunu belirtmiştik. Peki gittikçe daha fazla kullanıcıya ulaşacak olan bu özelliği bir takipçi olarak siz nasıl kullanabilirsiniz? Bu, oldukça kolay. Bunun için izleyebileceğiniz üç farklı adım var:

  • Bir içerik üreticisi yayın kanalında ilk mesajı attığında, size de bildirimi gelir. Mesajı açtığınız zaman yayın kanalına katılma butonuyla karşılaşırsınız.
  • Instagram hikayesine yeni bir sticker gelmesi planlanıyor. “Kanala katıl” adındaki etikete tıkladığınızda yayın kanalına katılabileceksiniz.
  • Yayın kanallarının linkinin, profilin biyografi kısmına eklenmesi de mümkün. Buraya tıklayıp kanala katılabilirsiniz.

Ayrıca bir içerik üreticisinin yayın kanalına abone olmak istiyorsanız, öncelikle bahsi geçen kullanıcıyı takip etmeniz gerek.

Sonuç Olarak

Mark Zuckerberg’in geçtiğimiz haftalarda tanıtımını yaptığı Instagram yayın kanalları, anlık duyuru ve bilgilendirme amaçlayan bir özellik. Mesaj kutusunda yer alan kanallar; abonelere bildirimi gönderiyor, abonelerin mesajlara tepki vermelerine ve anketlerde oy kullanmalarına olanak sağlıyor. Yayın kanallarının daha yaygın bir şekilde kullanıma açılmasıyla, içerik üreticileri ve markalar takipçileriyle daha hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kuracaklar.

Instagram yayın kanalları nedir?

Instagram yayın kanalları, mesaj kutusunda yer alan yeni bir özelliktir. İçerik üreticilerinin aboneleri ile iletişim kurmasını sağlar. Üretici anlık paylaşımlarını kanal aracıyla yapabilir, aboneleri de bunları görebilir.

Yayın kanallarına nasıl abone olabilirim?

Yayın kanallarına abone olmak için öncelikle kanalın sahibi olan hesabı takip etmeniz gerekiyor. Abone olmak istediğiniz kanalın ilk mesajı size ulaştığında, “kanala katıl” butonuna tıklayarak abone olabilirsiniz. Bunun dışında profilin biyografi kısmında paylaşılan linkten ya da hikaye üzerinden paylaşılan etiketten de abone olmanız mümkün.

Aboneler yayın kanallarını nasıl kullanabilir?

Aboneler yayın kanalında paylaşılan içeriklere emojiler ile tepki gösterebilir, anketlerde oy kullanabilir.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Yayın Kanalları Nedir? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.