Instagram Hikayeleri: Markanız İçin Etkili Kullanım Örnekleri

Instagram hikayeleri neredeyse herkesin günlük hayatının bir parçası haline geldi. Birçok kullanıcı düzenli aralıklarla hikaye paylaşımında bulunuyor, bulunmasa bile paylaşılan hikayeleri izliyor ve hatta etkileşime geçiyor. Takipçileri etkileşime teşvik eden birçok özelliği barındıran Instagram hikayeleri, etkili bir şekilde kullanıldığında harika bir pazarlama aracı olabilir. Etkili kullanıma örnek olabilecek bazı davranışlardan detaylıca bahsetmeden önce hikaye özelliğini daha yakından tanıyalım.

Instagram kullanıcılarına ilk kez 2016 yılında tanıtılan hikaye özelliği hala çok sık kullanılıyor. Akış gönderilerinin aksine hikayelerin profilinizdeki ömrü yalnızca 24 saat. Ancak profilinize öne çıkarılanlar sekmesi ekleyerek istediğiniz hikayeleri sürekli görünür hale getirmeniz mümkün. Hikayenize şarkı, anket, hashtag, konum gibi birçok özellik de ekleyebiliyorsunuz. Şimdi bir pazarlama aracı olarak hikayeleri nasıl kullanacağımıza geçebiliriz.

Hizmetinizin tanıtımını yapın

Instagram hikayelerinde hizmetinizin veya ürününüzün tanıtımını yaparken elinizde birçok avantaj vardır. Hikayeler anlık paylaşım olduğundan geleneksel reklam videoları ile karşılaştırıldığında çok daha fazla ilgi çeker. Takipçileriniz kısa bir video veya bilgi içeren bir fotoğrafla karşılaştığında, dikkatini yakalamanız kolaylaşır. Örneğin sunduğunuz hizmetin yüksek çözünürlüklü ve estetik bir fotoğrafı güzel bir tanıtım olabilir. Bu fotoğrafa web sitenizin linkini ekleyerek sitenize gelen trafiği çoğaltabilirsiniz. Bunun yanı sıra memnun müşterilerin yorumlarını ve referanslarınızı hikayenize eklemeniz de güvenilirliğinizi arttıran harika tanıtım yöntemlerindendir.

İnteraktif özellikleri kullanın

Potansiyel müşterilerden etkileşim elde etmek markanıza başarı getirir. Instagram hikayeleri,  takipçilerinizin sizinle etkileşime geçmesini sağlayacak birçok özelliğe sahip. Başlıca özelliklerden kısaca bahsedelim.

  • Hashtagler: Belirlediğiniz hashtagleri hikayenize eklediğinizde takipçilerinizin de ötesinde bir kitleye ulaşma imkanını elde edersiniz. Biliyorsunuz ki kullanıcılar bir hashtag araması yaptığında karşılarına çıkan sayfada öne çıkan hikayeleri de görebilirler. Zaten belirli bir konuda arama yapan kullanıcının bu hikayeleri ve onları paylaşan hesapları kontrol etme olanağı da oldukça fazladır.
  • Anketler: Bu iki özellik de takipçilerinizin aktif bir şekilde sizinle iletişime geçmesini sağlar. Anket özelliğini kullanırken kendinizi bir soru belirliyorsunuz. Takipçilerinizi de iki seçenek sunuyorsunuz. Bu seçenekler evet veya hayır olarak da kalabilir, ya da arzuladığınız iki farklı seçeneği ekleyebilirsiniz.
  • Emoji slider: Emoji slider ise sorduğunuz soruya karşılık olarak seçtiğiniz emojinin takipçileriniz tarafından belirli bir noktaya sürüklenmesine yarar. Geri bildirim alma konusunda oldukça elverişli bir özelliktir.

Görünürlüğünüzü arttırmak için iş birliği yapın

Markanızın hem görünürlüğünü hem de güvenilirliğini arttırmak için influencerlar ile iş birliği yapabilirsiniz. İnfluencerlar bilindiği üzere ürün tanıtımı ve pazarlama odaklı sosyal medya figürleridir. Geniş bir kitleyi hizmetinizden haberdar etmek istediğinizde influencerlar ile birlikte çalışarak hedefinize ulaşabilirsiniz. Instagram hikayeleri üzerinden iş birliği gerçekleştirmek farklı biçimlerde mümkün. Örneğin, bir influencer’ı markanızın hesabında konuk olarak ağırlayabilir ve hikayenizde paylaşabilirsiniz. Bir diğer olasılık ise söz konusu influencerın kendi Instagram hesabında sizin markanızdan bahseden hikayeler paylaşması. Bu hikayeler fotoğraf biçiminde de olabilir, ürününüzü kullanırken yorumlarını paylaştığı bir video şeklinde de olabilir. Özellikle fazla takipçisi olan ve alanının en tanınan influencerleri ile iş birliği yapmak görünürlüğünüzü epey olumlu etkileyecektir.

instagram hikayeleri

Tutarlı ve sürekli paylaşımlarda bulunun

Instagram hikayeleri, markanızın hikayesini anlatan bir araçtır. Markanız için yarattığınız hikayenin, yani imajın tutarlılığı çok önemli. Markanızın nasıl görülmesini, insanların onu nasıl algılamasını istediğinizi derin bir şekilde düşünmelisiniz. Web sitenizde ve diğer sosyal ağlarda sunduğunuz marka personanızı Instagram hikayelerinde de devam ettirmelisiniz. Görselliğin ön planda olduğu Instagram’da, imajınızın estetik ve ilgi çekici olduğundan emin olun. Kullandığınız dilin de tutarlı olmasına özen göstermeyi unutmayın. Tutarlılık kadar önemli olan bir diğer nokta ise süreklilik. Instagram hikayelerini bir pazarlama aracı olarak kullanmak, ya da en azından bilinirliğinizi arttırmak için faydalanmak istiyorsanız düzenli bir şekilde paylaşım yapmaya devam etmeniz gerek. Düzenli ve aktif bir şekilde hikaye paylaşılmadığı takdirde görüntülenmeleriniz bundan olumsuz etkilenebilir.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Instagram’da İçerik Oluşturmanın 10 Yolu 

Instagram hikayeleri markalar ve küçük işletmeler için harika bir tanıtım aracı haline geldi. Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Instagram’ın yine en popüler özelliklerinden biri olan hikayeler, kısa ve öz içerik sağlayarak bilinirliğinizi arttırabiliyor. Hikayelere dahil olan anket, soru-cevap, emoji slider gibi bazı özellikler takipçilerinizden etkileşim almanızı sağlar. Instagram hikayeleri üzerinden influencerlarla yapılan iş birliği de hem görünürlüğünüzü hem de güvenilirliğinizi arttırır. Tutarlı ve sürekli paylaşım yolu izlendiğinde, hikayeler insanların sizi daha iyi tanımasını da sağlıyor.

Instagram’da hikaye etkileşimleriniz arttırıp profilinizi daha da popülerleştirmek istiyorsanız Instagram hikaye izlenme satın al hizmetimize göz atın!

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram hikayeleri bir marka için ne işe yarar?

Instagram hikayeleri bir markanın ürünlerini tanıtması, müşterileriyle etkileşime geçmesi ve yeni potansiyel müşterilere ulaşmasını sağlayan bir araçtır.

Instagram hikayeleri web sitesi trafiğini nasıl arttırır?

Instagram akışında paylaştığınız gönderilere link eklediğinizde bu link çalışmaz. Hikayelerde paylaşılan linklere tıklandığında ise söz konusu siteyi ziyaret etmeniz mümkündür.

Instagram hikayelerinde kullanılan interaktif özellikler neler?

Soru-cevap, anket, emoji slider, link paylaşımı interaktif özelliklere örnek gösterilebilir.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hikayeleri: Markanız İçin Etkili Kullanım Örnekleri Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.