Instagram Reels: Neden Bu Özelliği Kullanmalısınız?

Reels, sanal dünyanın son yıllarda en gözde formatlarından biri olan kısa videoların, Instagram tarafından da sunulması ile ortaya çıktı. Maksimum 90 saniye ile sınırlı olan Instagram Reels videoları, platformda keşfedilme olasılığını arttıran bir etkiye sahip. Kendine has bir keşfet sayfasına sahip olan Reels videolarının, kullanıcıları markalarla temasa geçmek konusunda oldukça teşvik edici bir yanı var. Bazı spesifik sebeplere değinelim.

Aldığınız etkileşimi arttırmada yardımcı olur

Bilindiği üzere Reels videoları, normal gönderi olarak paylaşılan videolara kıyasla çok daha sınırlı süreye sahip. Bu da aslında konu etkileşime gelince Reels’in lehinde oluyor. Kısa süren videolar, kullanıcıların ilgisini daha fazla çekiyor. Hatta Instagram Reels videolarının, normal videolara göre %67 oranında daha fazla etkileşim aldığı da biliniyor. Bu yüzden, Reels biçiminde paylaştığınız içeriğiniz çok fazla sayıda beğeni, yorum ve paylaşım elde edebilir.

Çok daha fazla kullanıcının karşısına çıkabilirsiniz

Başta dediğimiz gibi Reels videolarının kendine özgü bir keşfeti var. Bu keşfet butonu Instagram’da sürekli görünür bir konumda. Örneğin akışta paylaştığınız içerikler daha çok keşfet sayesinde kullanıcıların önüne çıkarken, her kullanıcının hem profilinde hem de keşfetinde Reels izleme butonu sürekli karşısına çıkar.

Kısa videolar artık daha popüler

Instagram’daki işletmelerin son zamanlarda Reels kullanımına yöneldiğini fark etmişsinizdir. Çünkü günümüzde kısa video formatı çok popüler. TikTok’un büyümesiyle başlayan bu popülarite dalgası, pazarlama alanını da etkisi altına aldı. İnsanlar kısa videoları uzun videoları tercih ediyor. Kullanıcıların en kısa sürede en çok verimi alacakları içerikleri izlemeye meyilli olduklarını göz önüne aldığımızda Reelsin neden bu kadar rağbette olduğunu anlayabiliriz.

Güncel trendlere ayak uydurmanızı sağlar

Kısa videolar başlı başına bir trend. Ama sadece Instagram Reels özelliğini kullanıyor olmanız trendlere ayak uydurduğunuz anlamına gelmez. İnternette trendler hızla değişiklik gösteriyor. Bunların farkında olup zamanında ve doğru şekilde kullanmak çok önemli. Çok gecikmeden Reels videonuzda faydalandığınız trend, birçok Instagram kullanıcısının karşısına çıkmanızı sağlayabilir.

Editleme gereçlerinin çeşitliliği videonuzu daha ilgi çekici kılar

Instagram akışında bir video paylaşacağınız zaman elinizin altında sınırlı sayıda düzenleme gereci vardır. Fakat Reels size bu konuda birçok imkan tanır.

  • Çektiğiniz videoyu istediğiniz şekilde kırpabilir, çok daha pürüzsüz geçişler yapabilirsiniz.
  • Buna ek olarak videonuza bir metin ekleyebilir, metni dilediğiniz gibi hareket ettirebilir ve ekranda ne kadar süre kaldığını kendiniz belirleyebilirsiniz.
  • Instagram’ın sunduğu kütüphaneden videonuza uygun bir şarkı eklemeniz de mümkün.

Kısacası videonuzun kurgusunu belirlemek tamamen size kalmış. Instagram Reels kullanıcılarının dikkatini çekmek ve profilinizin görünürlüğünü arttırmak için yaratıcılığınızdan faydalanabilirsiniz.

Sunduğunuz hizmet ya da ürünlerin bilinirliğini arttırır

Hizmetinizi Reels videolarında sergilemek markanız için izleyebileceğiniz en faydalı pazarlama taktiklerinden biri. Instagram kullanıcılarına sunduğunuz hizmet ya da ürün hakkında Reels videosu çektiğinizde potansiyel tüketicilere ulaşma olasılığınız oldukça yüksektir. Tanıtım amacıyla çektiğiniz Reels videosu farklı formatlarda hazırlanmış olabilir. Örneğin ürününüzün nasıl kullanıldığını gösteren öğretici bir video, insanların ürününüzün işlevini daha iyi anlamasına ve tercih etmesine sebep olur. Güncel trendlerden faydalanan eğlence odaklı videolar ise markanızın etkileşimini arttırarak daha çok insanın sizin farkınıza varmasını sağlar.

Profiliniz daha fazla ziyaret edilir

Instagram’ın açık ara en çok etkileşim getiren özelliği Reels videoları. Reels videolarının diğer paylaşım türlerine göre çok daha fazla etkileşim getirmesinin sebebi ise Instagram algoritmasının kısa video içeriklerini öne çıkarması. Reels izlemek isteyen bir kullanıcı Instagram’a girer girmez bir çaba bile göstermeden Reels videoları ile karşılaşabiliyor. Reels videolarına erişim bu kadar kolay olunca doğal olarak bu tür içeriklerin keşfete çıkması kolaylaşıyor. Paylaştığınız içeriğin bu kadar fazla insan tarafından görülmesi demek, profilinize trafiğinin artması da demek. Profilinizi ziyaret eden kullanıcıların takipçiye dönüşmesi ise yüksek bir olasılık. İzlenen stratejiler sonucunda takipçilerin sadık takipçilere dönüşmesi ise yine bir olasılık.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Instagram’da İçerik Oluşturmanın 10 Yolu 

Sonuç

Kısa videolar tıpkı diğer sosyal platformlarda oluğu gibi Instagram’da çok popüler. Instagram Reels, platformda paylaşılan dikey boyutta kısa videoları tanımlamak için kullanılıyor. Instagram’ın en çok etkileşim getiren özelliği olan Reels’i kullanmak, markasını ya da işletmesini büyütmek isteyen herkes için bir gereklilik haline geldi.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?
Spotify Blend Nedir? Nasıl Yapılır?

Spotify, müzikseverlerin en sevdiği müzikleri dinlemek, çalma listeleri oluşturmak ve yeni müzikler keşfetmek için popüler bir müzik yayın platformudu...

Instagram Çevrim içi Kapatma Nasıl Yapılır?
Instagram Çevrim içi Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram çevrim içi kapatma özelliğinin nasıl yapıldığı, bazı kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Popüler sosyal medya uygulamalarından biri ...

Instagram’da Reels etkileşimleriniz arttırıp profilinizi daha da popülerleştirmek istiyorsanız Instagram Reels izlenme satın al hizmetimize göz atın!

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Reels nedir?

Instagram Reels, 2020’de ortaya çıkan maksimum 90 saniyeden ibaret olan bir kısa video formatıdır.

Instagram Reels neden popüler?

Kısa videolar global anlamda rağbette. Instagram da bu yüzden Reels videolarına diğerik içerik türlerine oranla daha fazla öncelik tanıyor.

Instagram Reels’i akışta paylaşılan videolardan farklı kılan şey nedir?

Instagram Reels videoları daha kısadır ve geniş kitlelerce keşfedilme olasılığı daha fazladır.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Reels: Neden Bu Özelliği Kullanmalısınız? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.