Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır?

Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, sosyal medya platformları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Facebook da bu platformlardan biri olup, kullanıcılarına pek çok fırsat sunmaktadır. Ancak bazı durumlarda, kişisel bilgilerin korunması veya diğer nedenlerle, bir kullanıcının Facebook hesabını kapatmayı tercih etmesi gerekebilir. Bu yazımızda ”Facebook hesap kapatma”, ”Facebook hesap kapatma nasıl yapılır” ve ”Facebook kalıcı hesap kapatma” konularında bilgi vereceğiz. 

Facebook Hesabını Kapatmanın Nedenleri 

Facebook hesabını kapatmanın çeşitli nedenleri olabilir. Örneğin, kişisel bilgilerin korunması bu nedenler arasındadır. Facebook hesap kapatma, bilgilerinizi daha iyi koruma ve internet üzerindeki dijital izinizi azaltma olanağı sağlar. Ayrıca, daha fazla zaman yönetimi ve dijital detoks da hesap kapatma kararınızı etkileyebilir. 

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır? 

Facebook hesabını kapatmanın iki yolu bulunmaktadır. ”Facebook hesap kapatma linki” kullanılarak geçici veya kalıcı olarak hesabınızı kapatabilirsiniz. 

Geçici Olarak Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır? 

Geçici olarak hesap kapatma Facebook kullanıcılarına belirsiz bir süre boyunca hesaplarına ara verme imkanı sunar. Bu süre zarfında hesabınız görünmez hale gelir, fakat yeniden aktivasyon yapılarak hesaba tekrar erişim sağlanabilir. 

Kalıcı Olarak Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır? 

”Facebook kalıcı hesap kapatma” ise hesabınızı tamamen siler ve hesaba tekrar erişim sağlanamaz. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce, önemli gördüğünüz bilgileri yedeklemeniz önerilir. 

Facebook Hesabını Kapatma Adımları 

Ayarlar menüsüne giriş yapın ve hesap ayarlarına gidin. Hesap kapatma seçeneklerini bulun ve hesap kapatma sürecini başlatın. ”Facebook taklit hesap kapatma” işlemi de aynı adımlarla gerçekleştirilir. 

facebook hesabını kapatma

Masaüstü Üzerinden Facebook Hesabını Kapatma

  • Herhangi bir web tarayıcısını açın ve Facebook’a gidin (https://www.facebook.com/). Hesabınıza giriş yapın. Eğer oturum açmışsanız, adınızın yanında sağ üst köşede bir ok göreceksiniz. Bu oku tıklayın ve açılır menüden “Ayarlar” seçeneğini seçin.
  • Sol bölmede “Genel” başlığı altında “Hesap Bilgilerini ve Giriş Bilgilerini” seçeneğini bulun ve tıklayın. “Hesap Sahibi Olarak Devam Et” düğmesini tıklayın.
  • Aşağı kaydırarak “Hesap Silme ve Devre Dışı Bırakma” bölümünü bulun ve “Hesabı Devre Dışı Bırak” seçeneğini tıklayın.
  • Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak istediğinizden emin olmak için talimatları okuyun ve “Devre Dışı Bırak” düğmesine tıklayın.

Bu adımları takip ettiğinizde Facebook hesabınız devre dışı bırakılacak. Ancak, hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız, hesabınızı 30 güne kadar geri alamayacağınızı unutmayın. İsterseniz 30 günlük süre içinde hesabınıza tekrar giriş yaparak hesabınızı etkinleştirebilirsiniz.

facebook hesap kapatma

Mobil Üzerinden Facebook Hesabını Kapatma

  • Facebook uygulamasını açın.
  • Hesabınıza giriş yapın. Eğer oturum açmışsanız, sağ üst köşede üç yatay çizgi veya üç nokta simgesi göreceksiniz. Bu simgeye tıklayın.
  • Açılan menüden “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğini seçin.
  • “Ayarlar” seçeneğini tıklayın.
  • “Hesap Ayarları” bölümüne gidin ve “Hesap Sahibi Olarak Devam Et” seçeneğini tıklayın.
  • “Hesap Bilgilerini ve Giriş Bilgilerini” bölümünü bulun ve tıklayın.
  • Aşağı kaydırarak “Hesap Silme ve Devre Dışı Bırakma” bölümünü bulun ve “Hesabı Devre Dışı Bırak” seçeneğini tıklayın.
  • Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak istediğinizden emin olmak için talimatları okuyun ve “Devre Dışı Bırak” düğmesine tıklayın.

Bu adımları takip ettiğinizde Facebook hesabınız devre dışı bırakılacak. Yine hatırlatmak isterim ki, hesabınızı 30 gün boyunca geri alamayacaksınız. Hesabınızı tekrar etkinleştirmek isterseniz, 30 günlük süre içinde hesabınıza tekrar giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Facebook Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır? 

Facebook Hesabını Kapattıktan Sonra Bilinmesi Gerekenler 

Facebook hesabını kapattıktan sonra, bilgilerinizin silinmesi ve yedeklenmesi gerekmektedir. Bu işlem, “Facebook hesap silme” seçeneği ile gerçekleştirilir. Hesabınızı kapattığınızda, arkadaşlarınız ve takipçilerinizle olan ilişkiniz de kesilir. Ancak, ”kalıcı olarak hesap kapatma” yerine geçici kapatma seçeneğini tercih ettiyseniz, hesabınızı yeniden aktivasyon süreci ile geri açabilirsiniz. 

Sonuç 

Bir Facebook hesabını kapatmak kişisel bir karardır ve bu karar çeşitli sebeplerden dolayı alınabilir. Ancak bu süreci tamamlamak için, “Facebook hesap kapatma” adımlarını bilmek ve bunları doğru bir şekilde uygulamak önemlidir. Umarız ki bu yazı, Facebook hesabınızı nasıl kapatacağınıza dair daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olmuştur. 

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Nasıl Dondurulur?
Facebook Nasıl Dondurulur?

Bir sosyal medya devi olan Facebook, pek çok kişi için önemli bir iletişim ve etkileşim aracıdır. Ancak bazen, çeşitli nedenlerle, kullanıcılar hesapl...

Facebook Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?
Facebook Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Facebook, sosyal medya araçları arasında popülerliğini koruyan bir uygulamadır. Günlük aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 2 milyar olan Facebook’un mesaj...

Bu yazı da ilginizi çekebilir: Facebook Nasıl Dondurulur? 

Sıkça Sorulan Sorular

Facebook hesabımı kapatırsam verilerim ne olacak?

Facebook hesabınızı kapattığınızda, hesabınıza bağlı olan kişisel verilerinizi silme seçeneği sunulur. Hesabınızı devre dışı bırakmanız durumunda verileriniz saklanırken, hesabınızı kalıcı olarak silerseniz verileriniz Facebook sunucularından kaldırılır. Ancak, Facebook’un kendi sunucularının dışında da verilerinizin bulunabileceğini unutmayın, çünkü diğer kullanıcıların paylaşımları veya mesajları da hâlâ mevcut olabilir.

Hesabımı devre dışı bıraktıktan sonra geri alabilir miyim?

Evet, hesabınızı devre dışı bırakmanız durumunda 30 günlük bir süre boyunca hesabınızı geri alabilirsiniz. Bu süre içinde hesabınıza tekrar giriş yaparsanız, hesabınız etkinleştirilir ve normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak, 30 günlük süre sonunda hesabınıza giriş yapmazsanız, hesabınız kalıcı olarak silinir ve geri alınamaz.

Hesabımı tamamen silmeden önce yedekleme yapabilir miyim?

Facebook hesabınızı tamamen silmeden önce verilerinizi yedeklemenize olanak sağlamaz. Bu nedenle, hesabınızdaki önemli verileri veya paylaşımları kaydetmek istiyorsanız, bunları önceden başka bir yerde saklamanız önemlidir. Fotoğraflarınızı veya videolarınızı bilgisayarınıza indirebilir veya farklı bir bulut depolama hizmetine yedekleyebilirsiniz. Ayrıca, önemli mesajları veya diğer içeriği kopyalayıp yapıştırarak başka bir yerde saklayabilirsiniz.

Utku Alkan

Yazılar: 11

Merhaba, ben Utku! 6 senedir sosyal medya uzmanlığı yapmaktayım ve sosyal medyayla ilgili tüm yenilik ve gelişmeleri Takipcisatinal.org blog sayfasında sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.