Facebook, sosyal medya araçları arasında popülerliğini koruyan bir uygulamadır. Günlük aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 2 milyar olan Facebook’un mesajlaşma hizmeti, hâlâ en çok tercih edilen iletişim araçlarından biri. Tercih edilmesinde; anlık mesajlaşma, eski mesajları arşivleme, sohbette arama yapma gibi kullanıcı odaklı özelliklerinin etkisi büyük. Facebook silinen mesajlar hakkında merak ettiklerinizi yazımızın detaylarında bulabilirsiniz.
Facebook Silinen Mesajlar
Facebook gündelik hayatımızda sıklıkla kullandığımız ve neredeyse birincil anlık iletişim aracımız haline gelmiş durumda. Messenger aracılığıyla yakın çevremizle keyifli sohbetler gerçekleştirebiliyor, anlık mesajlaşmalarla iletişimi koruyor ya da profesyonel ilişkilerimizi güçlendirebiliyoruz. Bazen kasıtlı olarak veya yanlışlıkla mesajları silebiliyoruz. Ancak ne yazık ki Facebook silinen mesajları geri getirme konusunda yapabileceklerimiz sınırlı.
Bir mesaj ya da sohbet silindiğinde Facebook silinmiş mesajlar ne yazık ki geri getirilemiyor. Sohbet listesinden tamamen kaldırılıyor. Bunu önlemek için yapabileceğiniz etkili yöntemleri aşağıda bulabilirsiniz:
- Eğer e-posta bildirimlerin açıksa gelen e-postada yer alan kopyaya ulaşabilirsiniz.
- Mesajlarınızı yedekleyerek Facebook eski mesajlar arşivine bakabilirsiniz.
- Anlık mesajlaşma uygulaması Messenger üzerinde arama işlemi yapabilirsiniz.
- Sizin bir mesaj ya da konuşma silmeniz karşı tarafı etkilemez. Dolayısıyla alıcıyla iletişime geçerek mesajın kopyasını edinebilirsiniz.
- Facebook “Ayarlar” sekmesinden hesabınıza dair tüm verileri indirebilir. Facebook silinen mesajlar içeriklerinize erişim sağlayabilirsiniz.
Yöntemlerden herhangi birini kullanmadıysanız veya karşı taraftan bilgi edinemediyseniz, Facebook silinmiş mesajları bulma imkânınız yok. Dolayısıyla mesaj bulma veya geri getirme işleminin yalnızca bu yöntemlerle mümkün olduğunu bilerek önceden tedbir almak uygun olacaktır.
Arşivlenmiş Sohbetleri Kontrol Edin
Facebook, kullanıcılarına tüm içerikleri ile mesajlarını saklama seçeneği sunuyor. Böylece üyeler, diledikleri zaman arşivlerine ulaşarak ihtiyaç duydukları bilgilere erişebilmektedir. Facebook silinen mesajları geri alma işlemi için arşivleme seçeneğini kullanamıyorsunuz. Fakat arşivledikten sonra silinenlere erişme imkânına sahip oluyorsunuz.
Konuşmalarınızı arşivlemeden silme işlemi yaptığınızda Facebook silinen mesajları geri yükleme yapılamadığından mesajlarınız gelen kutunuzdan kalıcı olarak silinir. Ancak arşivlediğinizde yeni bir sohbet yapana kadar konuşmayı gizleyerek saklayabilirsiniz. Böylelikle daha sonra ihtiyaç duyduğunuzda Facebook silinen mesajlar geri getirme programı indirme gibi ek uğraşlar vermenize gerek kalmaz. Ayrıca konuşmanızı arşivlemek için;
- Masaüstü uygulamasında: İlgili konuşmaya sağ tıklayarak “Konuşmayı Gizle” seçeneğine tıklayın.
- Messenger.com sitesinde: Konuşmanın üzerine gelerek üç nokta simgesine tıklayıp “Gizle” seçeneğini işaretleyin.
- iPhone veya iPad uygulamalarında: “Sohbetler” alanına dokunduktan sonra arşivlemek istediğiniz konuşmayı sola kaydırın. Çıkan çöp kutusu ikonuna dokunarak “Sohbeti Gizle” kısmını seçin.
- Android uygulamasında: “Sohbetler” bölümüne dokunduktan sonra arşivlemek istediğiniz konuşmayı sola kaydırın. Üst üste üç çizgi simgesine dokunup “Arşivle” başlığını seçin.
Konuşmayı böylelikle “Sohbetler” alanından silseniz bile mesajlarınız arşivinizde kalacak ve kalıcı olarak silinme riskini yaşamayacaksınız. Hem sitede hem de masaüstü uygulamasında “Arşivlenenler” butonuna tıklamanız yeterli. Bu bölümde “Arama” sekmesinden anahtar sözcük kullanarak ulaşmak istediğiniz mesaja kolaylıkla erişebilirsiniz.
Messenger Üzerinde Arama Yapın
Messenger üzerinde arama yaparak Facebook silinen mesajlar erişimi sağlayabilirsiniz. Ancak bunun için ilgili mesajları ya da konuşmayı önceden arşivlediğinizden emin olmanız gerekir. Arşivlenmeden silinmiş mesajlar, gelen kutunuzdan kalıcı olarak silinir. Kalıcı silme işlemi yapmadığınız durumlarda Messenger’da arama yapmanız mümkündür.
Arşivlenmiş tüm mesajlarınız arasında belirli bir konuşmayı bulmak istiyorsanız, yapabileceğiniz birkaç seçenek mevcuttur:
- Masaüstü uygulamasında ya da Messenger.com sitesinde “Sohbetler” üst kısmında yer alan “Ara”ya tıklayın. Alıcının adını arama kutusuna yazın. Kişinin adına tıkladığınızda konuşma açılacaktır.
- iPhone, iPad ve Android uygulamalarında da “Sohbetler” ikonuna dokunarak üstte bulunan “Ara” kısmına gelin. Arama kutusuna alıcı kişinin adını yazdığınızda çıkan konuşmaya dokunarak mesajları görebilirsiniz.
Seçeneklerin dışında ilgili kişiye yeni mesaj atarak konuşmanızın arşivden çıkmasını sağlayabilirsiniz. Böylece konuşma, gelen kutunuza geri dönecektir.
Alıcı ile İletişime Geçin
Yukarı bahsi geçen çözümlerin sizin için seçenek dışı olması durumunda “Facebook’ta silinen mesajlar nasıl geri alınır?” sorusu zihninizi kurcalamaya devam edecektir. Bu noktada en etkili yöntem, alıcıyla iletişime geçmektir.
Facebook silinen mesajlar tamamen kaldırılır ve tekrar ulaşma imkânınız olmaz. Ancak sizin bir konuşmayı silmeniz, alıcının gelen kutusunu etkilemez. Karşı taraf silmediği müddetçe siz işlem yapsanız dahi kendi mesajlarına erişebilecektir. Dolayısıyla alıcıyla iletişime kurarak kendisinden kopyaları talep edebilirsiniz.
Facebook Ayarlardan Veri İndirme Yapın
Facebook silinen mesajlar sizin gelen kutunuzdan tamamıyla kaldırılsa da Facebook’un sunucularında belli bir süre saklanır. Ulaşmanız gereken bir mesaj olduğunda uygulamayla iletişime geçebilirsiniz. Ancak bu sandığınız kadar kolay ve çabuk bir yöntem olmayacaktır. Zira Facebook’un bu konuda oldukça katı kuralları var.
Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, sosyal medya platformları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Facebook da bu platformlardan biri olup, ...
Bir sosyal medya devi olan Facebook, pek çok kişi için önemli bir iletişim ve etkileşim aracıdır. Ancak bazen, çeşitli nedenlerle, kullanıcılar hesapl...
Facebook, silinen bilgileri 90 gün boyunca sunucularında saklar. Bilgilerine erişim sağlamanın yoluysa mahkeme emri çıkarmaktan geçiyor. Bunun yüzde yüz garantiyle sonuçlanacağını söylemek de pek mümkün değil. 90 günlük saklama süresinin aşılması durumunda ise Facebook, bilgilerin silindiğini ve erişiminize açamayacağını söyleyebilir. Ayrıca şirketin işbirliği yapma hakkı kendinde saklıdır. Dolayısıyla en iyi çözüm, arşivlemek ve belli aralıklarla verileri indirmektir.
Bu yazı da ilginizi çekebilir: Facebook Telefon Numarası Nasıl Bulunur?
Sıkça Sorulan Sorular
Messenger’da Silinen Mesajları Nasıl Görebilirim?
Messenger’da silinen mesajları görme imkânı ne yazık ki yok. Facebook’ta silinen mesajlar, gelen kutunuzdan kalıcı bir şekilde silinir. Tekrar görmek istediğiniz mesajları arşivleyerek gizleyebilirsiniz.
Facebook’ta Konuşma Geçmişi Nasıl Bulunur?
Facebook’ta konuşma geçmişine ulaşmak oldukça kolaydır. Bunun için Messenger üzerinde arama işlemi yapmanız gerekir. Arama kısmına anahtar sözcük girerek veya alıcının kullanıcı adını yazarak ulaşmak istediğiniz mesajı bulabilirsiniz.
Facebook Silinen Mesajlar Nerede?
Facebook silinen mesajlar kalıcı olarak kaldırılır. Bu nedenle bir mesajı ya da konuşmayı sildiğinizde tekrar erişme imkânınız yoktur. Silmeden önce arşivlediyseniz, mesajlarınız gizlenir ve korunur. Bu mesajlara “Arşivlenenler” kısmından ulaşabilirsiniz.
Gösterilecek yorum yok.