Instagram’ın Yeni Özellikleri: Shopping, Guides ve Daha Fazlası

Bir milyardan fazla aktif kullanıcısı olan Instagram, günümüzün en popüler sosyal ağlarından birisi. Çıkışı bir fotoğraf paylaşma uygulaması olarak olsa da, günümüzde artık bunun çok daha ötesinde bir yerde. Bu kadar fazla aktif kullanıcıya sahip olan bir uygulama, tabii ki bu kullanıcıları birbirine bağlamayı kolaylaştıracak adımlar izlemeye devam ediyor. Instagram’ın daha iyi gözükmesi ve daha kullanıcı dostu bir hale gelmesi için sürekli yeni güncellemeler yapılıyor, kullanıcılara yepyeni özellikler sunuluyor. Sosyal medya deneyiminizi daha iyi hale getirmek için ortaya çıkarılmış bazı güncel Instagram’ın yeni özellikleri içerisinden öne çıkanlara değinelim.

Instagram Shopping

Instagram’ın Shopping özelliği, işletmelerin potansiyel müşterilere ulaşmasında ve onlara satış yapmasında yardımcı olan bir özellik. Bazı ülkelerde henüz kullanıma açık olmasa da, dünyanın birçok yerinde işletmeler için harika sonuçlar yaratabilen bir araç. 2020 Ekim ayı itibariyle daha da genişleyen Instagram Shopping, artık ürünle alakalı video paylaşımını da mümkün kılıyor.

Instagram Shopping’in artık herhangi bir çevrimiçi alışveriş sitesinden farkı yok. Ürünün ismini, görünümünü, fiyatını, tanıtımını dilediğiniz içerik formunda paylaşabilirsiniz. Ürün hakkındaki her türlü bilgiye Instagram üzerinden ulaşabilen müşterilerin ise işi kolaylaşıyor. Satın alma işlemi daha basit hale geliyor.

Instagram’ın pazarlama aracı olarak çok büyük güce sahip olduğunu biliyoruz. Hem pazarlama hem de satın alma işlemini uygulama üzerinden mümkün kılan Instagram, Shopping özelliği ile birçok işletmenin işini kolaylaştırıyor.

instagram yeni özellikler

Instagram Guides

Instagram Guides, profiliniz için bir kılavuz görevini görüyor.  Mini blog olarak da isimlendirebileceğimiz Guides özelliği, içeriğinizi spesifik konularda organize etmenizi sağlıyor.

Profilinizdeki Guides sekmesine ekleyebileceğiniz içerikler için üç ana başlık mevcut. Bunlar: konumlar, ürünler, ve gönderiler. Bunlardan birini seçtikten sonra dilediğiniz içerikleri bu Guides’a ekleyebilirsiniz. Sonra da isteğe bağlı olarak bu kılavuzu isimlendirebilir, ve de yorum ekleyebilirsiniz. Instagram Guides akışta gözükmediğinden, hazırladığınız kılavuzu hikayenizde paylaşarak çok daha fazla insanın haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Daha az bilinen bir özellik olan Guides, daha fazla kullanılmayı hak ediyor. Çok fazla artıya sahip olan bu mini bloglar, kitlenizle bağlantı kurabilmeniz için size bolca imkan sunuyor.

Yayın Kanalları

Şimdilik sınırlı sayıda kullanıcının faydalanabildiği yayın kanalları, Instagram’ın mesaj kutusunda yer alıyor. İçerik üreticileri, yayın kanalları ile takipçilerine mesaj kutusunda daha kolay bir şekilde ulaşabilirler. Takipçileriniz, mesaj kutularında sizin duyurularınızı görebilir ve bu sayede dönüşlerini daha hızlı alabilirsiniz.

Yayın kanalları, sıradan bir mesajlaşmadan farklı olarak, takipçilerinizin yalnızca size reaksiyon göstermesine, anketlerden oy kullanmasına izin verir. Bu sayede, takipçilerinizin geri bildirimlerini kolay bir şekilde alabileceğiniz gibi, bütün abonelerinizi anlık gelişmelerden haberdar edebilirsiniz. Bu özellik, içerik üreticilerinin ve markaların takipçileriyle daha yakından ilgilenmesini ve onlarla etkileşim kurmasını sağlıyor.

Instagram Notes

2022 yılının Aralık ayında ortaya çıkan Instagram notları, platformun sunduğu en yeni özelliklerden biri. Sanal post-it notlarını andıran bu özellik, takipçilerinizle iletişime geçmenizi sağlayan bir yol. Fakat diğerleri kadar göze çarpan bir özellik değil. Tıpkı hikayeler gibi, notların da ömrü 24 saatle sınırlı. Fakat hikayeler gibi öne çıkarılamayan notlar, platformun sunduğu en az öne çıkan özelliklerden biri. Takipçileriniz paylaştığınız notları ne akışta görebiliyor, ne de varlığından haberdar olmak için bildirim alıyorlar.

Notlar 60 karakter içerebiliyor. Hızlı bir duyuru yapmak veya güncelleme paylaşmak için ideal özellik olduğunu söyleyebiliriz. Paylaştığınız notları kimin görüp göremeyeceğini kendiniz seçebilirsiniz. Aynı hikayelerde olduğu gibi, notlarınızı da yakın arkadaşlarınızla paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Mesaj kutusunun tam üstünde bulunan notlar, işletmelerin kullanıcıların dikkatini çekmek için kullanabileceği zahmetsiz ve etkili bir araç.

Sonuç Olarak

Instagram’ın yeni özellikleri, kullanıcıların Instagram deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Notes özelliğinden Guides’a, hepsi platformun daha dinamik ve ilgi çekici hale gelmesinde büyük rol oynuyor. Yaratıcılığı tetikleyen bu özellikler, Instagram’ın daha çok insana ulaşmasını sağlıyor. Shopping özelliği sayesinde Instagram’dan alışveriş yapmak artık çok kolay. Bu da, platformu işletmeler ve müşteriler için vazgeçilmez bir hale getiriyor. Instagram’ın zamana ayak uydurmakta iyi bir iş çıkardığını ve kullanıcılarının ihtiyaçlarına kulak verdiğini söyleyebiliriz.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?
Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Günümüzde Instagram, kullanıcılarına fotoğraf ve video paylaşma olanağı sağlayan son derece popüler bir sosyal medya platformudur. Fakat bazen, bu gen...

Instagram Dil Ayarları Nasıl Değiştirilir?
Instagram Dil Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Instagram, dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcısı olan popüler bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılarının çeşitliliğini yansıtan Instagram, ...

Instagram Hashtag Kullanımı yazımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Instagram’ın en yeni özellikleri neler?

Instagram’ın en güncel özellikleri arasında; Shopping, Guides, Yayın Kanalları ve Notes adlandırılabilir.

Instagram Shopping ne gibi imkanlar sunuyor?

Online bir alıveriş sitesinden farkı olmayan Instagram Shopping, satılan ürün hakkında bir müşterinin ihtiyaç duyacağı her türlü bilgiyi sağlıyor. Bunun yanı sıra video paylaşımlarına da olanak sağlıyor.

Instagram Notes niçin kullanılmalı?

60 karakterle sınırlı kalan Notlar, genellikle kısa duyurular ve güncellemeler için ideal.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram’ın Yeni Özellikleri: Shopping, Guides ve Daha Fazlası Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.