Instagram Hashtag Kullanımı: Takipçi ve Etkileşim Artırmanın En İyi Yolu

Çevrimiçi dünyada hashtaglerle, ya da diğer bir adıyla “konu etiketleri” ile çok sık karşılaşıyoruz. “#” sembolünün yanına içerikle alakalı anahtar kelimelerin eklenmesiyle oluşan hashtagler, kullanıcıların sosyal medya deneyimlerini daha zahmetsiz hale getirmek için var. En temel anlamda sosyal ağların devasa içerik havuzunun kategorizasyonu konusunda fayda sağlar. Bir konu etiketine tıkladığınızda karşınıza çıkan sayfa, tamamen o etiketin dahil olduğu gönderilerle doludur. Instagram hashtag kullanımı ise, birçok insanın karşısına çıkmanız konusunda size yardımcı oluyor.

Aktif bir şekilde bir hashtagi seçip onun üzerinden arama yapan insanların karşısına çıktığınızda, etkileşim alma ihtimaliniz de doğal olarak yükselir. Kullanıcılar spesifik bir hashtag üzerinden arama yapmasalar bile, doğru stratejiler izlenerek gönderilere eklediğiniz hashtagler sayesinde markanızla karşılaşabilir. Buna ek olarak insanlar artık hashtagleri takip edebiliyor. Bu sayede sizi takip etmeyen insanların akışına çıkmanız mümkün. Instagram hashtag kullanımı, tüm bu sebeplerden dolayı takipçi artırmanın en önemli yollarından biri.

Doğru Hashtagleri Bulmak

Gönderinizin uygun kitleye ulaşmasından emin olmak için izlemeniz gereken en önemli yol, anahtar kelime araştırması yapmaktır. Anahtar kelime spesifik bir sözcükten ibaret olabileceği gibi, bir kelime öbeği şeklinde de olabilir. Kullanıcıların zihninde kolayca yer edinebilmek için kısa anahtar kelimeleri tercih etmek doğru bir seçim olur. Hatta hashtaglerin en fazla 10 karakterden oluşması tavsiye ediliyor. Göz önünde bulundurmanız gereken diğer bir konu ise, seçtiğiniz anahtar kelimelerin içeriğinizle çok yakından alakalı olması. Unutmayın ki gönderinize hashtag eklemedeki nihai amacınız, markanıza daha çok insan çekmek ve potansiyel müşterilere ulaşmaktır. Alakasız hashtag kullandığınız durumlarda, hizmetinizle ilgilenen kişilere ulaşmanız imkansız hale gelecektir.

Anahtar kelimesi araştırması yaparken Instagram’ı bir gözlem aracı olarak kullanabilirsiniz. Örneğin kendinizi bir Instagram kullancısının yerine koyun. Hangi hizmeti sağlıyorsanız, sıradan bir Instagram kullanıcısı olarak buna ulaşmaya çalıştığınızı varsayın. Arama yaparken hangi kelimeleri kullanırdınız? Bu kelimeleri kullandıktan sonra karşınıza çıkan içerikler sizi memnun etti mi? En önde çıkan rakipleriniz bunu nasıl başarmış? Bu sorulara cevap bulduğunuzda Instagram’daki görünürlüğünüzü hashtagler aracılığıyla artırmaya bir adım daha yaklaşacaksınız.

Instagram Hashtag Kullanımı

İçeriğinizle en ilgili anahtar kelimeleri tespit ettikten sonra sırada bunları doğru bir şekilde kullanmak var. Instagram hikayeleri, Instagram Reels, yorumlar ve akış gönderileri hashtag kullanımı için birer fırsattır. Bunun sonucunda içeriğiniz hem keşfete düşebilir, hem de spesifik bir hashtagi takip eden kullanıcıların karşısına çıkabilir. Fakat bazı kuralları ve ipuçlarını bilmekte fayda var.

  • Instagram, bir gönderiye en fazla 30 hashtag eklenmesine izin veriyor. 30’dan fazla hashtag eklerseniz gönderiniz paylaşılmayacaktır.
  • Sınır 30 olduğu için hakkınızın hepsini tek seferde kullanmanıza gerek yok. Çok fazla hashtag kullanımı markanızın imajı açısından zararlı olabilir. Instagram 3-5 hashtag kullanmayı öneriyor.
  • Bir hashtage tıkladığınızda sayfanın üst kısmında hikaye görüntüleme butonu ile karşılaşırsınız. Hikayelerinize eklediğiniz hashtagler sayesinde burada da görünürlük elde edebilirsiniz. Hikayeler en çok takipçiler tarafından görüntülendiğinden diğer araçlara göre görünürlüğe pek faydasının olmadığını düşünebilirsiniz. Fakat hashtagler yeni kullanıcılara ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
  • Aşırı popüler konu etiketlerinden kaçının.
  • Kimsenin anlamayacağı, belirsiz kelimeleri seçmekten de kaçının.

Hashtagleri İzlemek

Kullandığınız konu etiketinin görünürlüğünüzü artırıp artırmadığını analiz edebilir, sonuçtan memnun kalmazsanız anahtar kelime konusunda değişime gidebilirsiniz. Hashtaglerin getirisini organik bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Mesela düzenli ve önerileri dikkate alan bir biçimde hashtag kullanımına geçtiğinizde daha fazla kişinin sizi takip ettiğini ve de profilinizle  daha fazla etkileşime girdiğini fark edebilirsiniz. Fakat hesabınızın zaten çok fazla sayıda takipçisi varsa bunu gözlemlemek güçleşir. Bu durumda kullanabileceğiniz birçok araç mevcut. İnternette bir arama yaparak ulaşabileceğiniz onlarca hashtag izleme aracı var. Bu araçları kullanarak elde edebileceğiniz bazı verileri şöyle sıralayabiliriz:

  • Seçtiğiniz konu etiketinin ne kadar kullanıcı tarafından kullanıldığı
  • Konu etiketine gelen toplam görüntülenme, beğeni, yorum, paylaşım sayısı
  • Konu etiketi ile oluşturulan içerik miktarı
  • Haftalık ve aylık skor analizi
  • En alakalı diğer hashtagler

Sonuç

Hashtagler, yani konu etiketleri, Instagram’daki etkileşimini artırmak isteyenler için mutlaka göz önünde bulunması gereken bir özellik. Amacı içerikleri kategorize etmek olan hashtagler, kullanıcıların aradıklarını bulmalarına yardımcı oluyor. Instagram hashtag kullanımı sayesinde görünürlüğünüzü artırabilir ve sunduğunuz hizmetin çok daha fazla insana ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram profilinizin etkileşimini arttırmak ve platformda daha da popülerleşmek istiyorsanız Instagram takipçi satın al hizmetimize göz atmayı unutmayın!

https://www.youtube.com/watch?v=C1g_42_VCIw

Sıkça Sorulan Sorular

Hashtag nedir?

Hashtag, Instagram dahil olmak üzere birçok sosyal medya aracında kullanılan bir araçtır. Seçilen anahtar kelimenin başına # sembolü getirilerek oluşturulur ve kullanıcıların aradıkları içeriklere daha kolay ulaşmasını sağlar.

Doğru hashtagi nasıl bulurum?

Bunun için gözlem yaparak anahtar kelime veya kelimeleri belirlemeniz gerekir. En önemli nokta bu kelimenin sunduğunuz içerikle çok yakından alakalı olması.

Hashtagler aldığım etkileşimin artmasını nasıl sağlar?

Hashtagler, konuyla özellikle ilgilenen kullanıcıların ziyaretini çeker. Bu kullanıcıların sizinle etkileşime geçmesi daha olasıdır.

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Instagram Hashtag Kullanımı: Takipçi ve Etkileşim Artırmanın En İyi Yolu Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.