YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

YouTube reklam çeşitleri günden güne daha fazla artıyor. Bu reklamlar, izleyeceğiniz videodan önce, oynatma sırasında veya sonrasında ortaya çıkabilir. Reklamı atlamadığınız takdirde videoyu izlemeye devam edemezsiniz. Bu durum, video izleme deneyiminizi olumsuz yönde etkileyebilir. Neyse ki YouTube reklam engelleme programları ile kesintisiz bir izleme deneyimi yaşayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=PygDa702lzM&pp=ygUqWW91VHViZSBSZWtsYW0gRW5nZWxsZW1lIE5hc8SxbCBZYXDEsWzEsXI_

YouTube reklam kaldırma, düşündüğünüz kadar zor bir işlem değildir. Bilgisayarınızdaki tarayıcılarda reklamları kaldırabileceğiniz gibi telefonda YouTube reklam engelleme imkanınız da bulunuyor. Bu içeriğimizde reklamları, telefon ve bilgisayarda nasıl engelleyebileceğinizi anlatacağız.

YouTube Reklamları Nedir?

YouTube reklam engelleme hakkında bilgi vermeden önce reklam çeşitlerini anlatalım. Bu bilgiler, reklamları engelleme konusunda size fayda sağlar. Aşağıdaki listede YouTube reklamlarını görmeniz mümkündür:

  • Görüntülü Reklamlar: Sadece masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda videonun yan tarafında görülür.
  • Yer Paylaşımlı Reklam: Bunlar, video penceresinin alt %20’sinde karşınıza çıkar. Yalnızca masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için geçerlidir.
  • Atlanabilir Video: İçeriği izlemeden önce veya izleme sırasında görünen bu reklamlar, en sık karşılaşan türdür. 5 saniyenin ardından reklamı geçerek videoya dönebilirsiniz.
  • Atlanamayan Video: 15 saniye veya daha fazla süren reklamlardır.
  • Video Ortasında Görünen Reklamlar: Genellikle 10 dakikadan uzun içeriklerde görünür. Videonun ortasında belirir ve devam etmek için izlenmesi gerekir.
  • Bumper:  6 saniye uzunluğunda süren atlanamayan bir reklam çeşididir.
  •  İçeriğe Yerleştirilen Reklamlar: Videonun kendisinde bulunur ve engelleme gibi bir durum yoktur.

YouTube reklam engelleme için kullandığınız cihaza göre farklı yollar mevcuttur. Bilgisayar dışında mobil YouTube reklam engelleme seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Böylece telefondaki uygulamadan içerik izlerken tanıtımlarla karşılaşmazsınız.

youtube reklam nasıl engellenir

YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

YouTube da reklam engelleme için bilgisayar ve mobilde farklı ayarları yapmanız gerekiyor. İlerleyen bölümlerde bu konuyla alakalı daha ayrıntılı bilgi vereceğiz. Çünkü belirli programlarla araçlardan reklamları engelleyebilirsiniz. Ancak YouTube reklam engelleme programsız için bir seçeneğiniz var.

Birincisi, YouTube Premium uygulamasına geçiş yapabilirsiniz. Bütün reklamlardan kurtulmak için en etkili yöntemdir. Belirli bir miktarda ödeme yaptıktan sonra kesintisiz video izlemenin keyfini sürebilirsiniz.

Bilgisayarda YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda YouTube reklam engelleme şansınız vardır. Kullandığınız tarayıcı için YouTube reklam engelleyici işinize yarar. Örneğin, Chrome YouTube reklam engelleme, çeşitli programları yükleyerek gerçekleştirilebilir. Adblock, en çok tercih edilen reklam engelleme uzantısıdır. Chrome dışında Firefox, Opera gibi farklı tarayıcılarda da kullanılabilecek bir seçenektir.

Opera tarayıcısı, aynı zamanda bir reklam engelleme eklentisiyle geliyor. Bu nedenle YouTube reklam engelleme için herhangi bir program indirmenize gerek yok. Tarayıcının kendi ayarlarından reklam engelleyiciyi açmanız yeterlidir. Eğer ki bu seçenek reklamları kaldırmadıysa AdGuard programını yükleyebilirsiniz. Böylece YouTube’da video izlerken reklamlarla karşılaşmazsınız.

Mobilde YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Günümüzde YouTube’daki videolar, şüphesiz telefonlardan daha fazla izleniyor. Bu nedenle telefon YouTube reklam engelleme ile alakalı araştırma yapılıyor. YouTube uygulaması reklam engelleme için iki seçenek vardır. Birincisi, reklam engelleyici programları kullanmaktır. İkinci yol ise YouTube’nin modlanmış sürümlerini tercih etmektir. NewPipe, OG YouTube, bunlara örnek verilebilir. Tabii ki telefondan yapılacak reklam engelleme işlemi, iOS ve Android cihazlara göre değişiklik gösterir.

Android Cihazlardan YouTube Reklam Engelleme

Android YouTube reklam engelleme son derece basit bir işlemdir. Yapmanız gereken sadece Adclear’i etkinleştirmek. Sonrasında uygulamanın sağında veya solunda çıkan reklamların kalktığını görebilirsiniz. İsterseniz, SnapTube ve OG YouTube gibi istemcileri kullanmanız mümkün. Bunlar, Premium özelliklerini ücretsiz bir şekilde almanızı sağlıyor.

  • Video İndirme
  • Arka Planda Çalma
  • Video Kalitesini Düzenleme

Yukarıdaki gibi pek çok özelliği herhangi bir ödeme yapmadan gerçekleştirebilirsiniz.

iOS Cihazlardan YouTube Reklam Engelleme

Apple, birçok noktada olduğu gibi YouTube reklam engelleme seçeneği için de kolay yollar sunuyor. Safari tarayıcısından bütün reklam engelleyiciler çalışıyor. Dolayısıyla uygulama üzerinden bir program kullanmanıza gerek kalmaz. Ayrıca Adblock Plus ve AdGuard gibi bilinen engelleyicileri App Store’dan indirebilirsiniz. YouTube reklam engelleyici Android için indirebileceğiniz istemciler maalesef iOS cihazlarda bulunmaz. Var olanlar da belli bir zaman sonra mağazadan kaldırılır.

Bu yazı da ilginizi çekebilir: YouTube Ne Zaman Kuruldu? 

youtube reklam engelleme programları

YouTube Reklam Engelleme Programları Nedir?

İçeriğimizde şimdiye kadar YouTube reklam engelleme eklentisi ve programları hakkında bilgi verdik. Ancak reklam engellemek için kullanabileceğiniz farklı programlar da mevcuttur. Bu başlığımızda tüm programlarla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

AdBlock

Özellikle Chrome ve Firefox tarayıcısına bu programı, hızlıca yükleyebilirsiniz. Kurulumu yapmak da oldukça kolaydır. Ayarlar sekmesine üç nokta üzerinden programı kurmak mümkündür. Buradan dilediğiniz gibi reklamları engelleyip tekrar açabilirsiniz.

Adfrender

YouTube reklam engelleme için kullanabileceğiniz bir diğer program, Adfrender’dır. Programı indirdikten sonra YouTube dahil diğer web sitelerinde karşınıza çıkan reklamları kaldırmanız mümkündür. Ayrıca programın ücretli olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Adblock Plus

Adblock Plus, temelde internette bulunan tüm reklamların kaldırılması için hazırlanmıştır. Farklı tarayıcılar için program kullanılabilir. Daha sonrasında çeşitli ayarları yaparak YouTube reklamlarından kurtulmanız mümkündür.

AdGuard

Reklam engelleyiciler arasında bulunan AdGuard, özellikle iPhone kullanıcıları tarafından tercih ediliyor. Ancak bir reklam engelleyiciden daha fazlasıdır. Çünkü gizlilik, ebeveyn ve kesinti koruması gibi farklı avantajları da sunar. iOS cihazı dışında bilgisayarınız için de programı kullanabilirsiniz.

Adblock For YouTube

İnternet kullanıcıları, AdBlock For YouTube programını ücretsiz şekilde indirebilir. İsminden anlaşılacağı üzere YouTube üzerindeki bütün reklamları engeller.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Kanalı Nasıl Açılır?
YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

YouTube, dünyanın en popüler video platformlarından biridir ve birçok kişi için yaratıcı içerik oluşturma ve paylaşma fırsatı sunar. YouTube'da bir ka...

YouTube Shorts Nasıl Yüklenir?
YouTube Shorts Nasıl Yüklenir?

Dijital çağın hızla gelişen platformlarından biri olan YouTube, son dönemde "Shorts" özelliği ile kullanıcılarına yeni bir deneyim sunmaktadır. Peki, ...

İçeriğimizde YouTube reklam engelleme hakkında size mobil ve bilgisayar üzerinden neler yapabileceğinizi anlattık. Ancak platformun hizmete devam etmesi için bu reklamların oynaması gerekiyor. Uygulama sağladığı gelirin bir kısmını YouTuberlar ile paylaşır. Eğer sevdiğiniz YouTuberlara destek olmak istiyorsanız reklamları kaldırmamalısınız.

En uygun ücretlerle YouTube videolarınızın izlenme sayısını arttırmak istiyorsanız YouTube izlenme satın al hizmetimize göz atın!

Sıkça Sorulan Sorular

YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Reklamları kaldırmak için Premium seçeneğini satın alabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli programları kullanarak bilgisayar ve telefondan reklamları engellemeniz mümkündür.

YouTube Reklamları Engellenebilir mi?

Evet, YouTube reklamları, çeşitli yollarla engellenebilir. Programlar veya eklentilerle kesintisiz video keyfi sürebilirsiniz.

Adblock Youtube Reklam Engeller mi?

Evet, Adblock, Adblock Plus ve Adblock For YouTube gibi programlar, YouTube reklam engelleme için indirilebilir.

 

Özge Gökmen

Yazılar: 22

Merhaba, ben Özge! Bir sosyal medya uzmanı olarak sizlerle takipcisatinal.org blog sayfasında tüm yeni sosyal medya haberlerini ve ipuçlarını paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum!

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır? Hakkında İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 0 Ortalama: 0 )

Gösterilecek yorum yok.